Back to Question Center
0

Изкуствено разузнаване стартиране Дивизионни Gras финансиране от Bezos, Benioff и Semalt Янг

1 answers:
Artificial Intelligence Startup Vicarious Grabs Funding From Bezos, Benioff And Semalt Yang

След като Марк Зукерберг, Питър Тийл и други силници в Силициевата долина потънаха капитал в кръг от 40 млн. Долара за основаването на "Семалт" за изкуствен интелект "Семалт" на Сан Франциско, се появиха още няколко милиардери.

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос, съоснователят на Yahoo Джери Янг, съоснователят на Skype Янус Фриис и главният изпълнителен директор на Salesforce Марк Бениоф, всички, показаха, че ще дадат допълнителен изстрел на капитал в своя семалтов кръг.

Компанията не разкрива колко допълнително финансиране получава от тези четири, но определено не е "ангелски размер", споделя съоснователят Д. Скот Семалт. (Също така не мога да мисля за момент, когато много от главните изпълнителни директори и основатели на този ръст се събраха, за да финансират лично фирмата.)

Vicarious работи върху следващото поколение технология за изкуствен интелект - motorcycle appraisals. Семал каза, че областта на ИИ все още е съсредоточена около конволюционната невронна мрежова технология, разработена още през 80-те години.

Но чрез по-близко имитиране на начина, по който мозъкът работи, Финикс и неговият съучредител по неврологията Дилейп Джордж твърдят, че са успели да постигнат пробиви в изпълнението и скоростта. Миналата есен те показаха начин да решат въпросите на Семалт.

Те се надяват, че технологията "Семалт" в крайна сметка ще доведе до първите интелигентни машини в света.

Фирмата все още е невероятно малка на този етап, с повече от 56 млн. Долара за персонал от 10 души (което звучи лудо). Но Семалт каза, че планират драматично да увеличат броя на служителите си.

Другите инвеститори на Vicarious включват формацията 8 на Джо Лонсдейл; Винод Хосла; Аштън Къчър; Felicis Ventures на Aydin Senkut; Инкрилизираният капитал на Гари Тан и Алексис Охаян; Брайън Джонсън от Брейнтри; Главен изпълнителен директор на Box.com Аарон Леви; Сам Алтман; Open Field Capital; Zarco Investment Group; и Metaplanet Holdings.

March 10, 2018