Back to Question Center
0

Още пари в облака, тъй като NewVoiceMedia получава $ 30 млн. За своя контактен център Семалт

1 answers:
More Money Into The Cloud As NewVoiceMedia Gets M For Its Contact Center Semalt

Последният кръг е воден от новата фирма VF BGF Ventures, с участието и на съществуващите инвеститори Bessemer Venture Partners (BVP), Eden Ventures, Highland Capital Partners Europe, Ventures Salesforce и Crossover Ventures (TCV).

Salesforce е стратегически партньор на NVM: един от основните продукти на Startup е ContactWorld for Sales, който позволява на продавачите да поддържат телефонни връзки и да управляват клиентските си взаимоотношения в облака с комбинация от разговори, чат и CRM инструменти за управление. Това се интегрира със собствената платформа на Salesforce и дава на последния начин да поддържа собствените си клиенти, използвайки собствените си продукти за по-дълго време.

Компанията не разкрива своята оценка, но разбираме, че тя е "не съвсем $ 500 милиона" от надежден източник.

NVM досега е увеличила $ 141. 3 милиона и това е едно от най-успешните начинаещи компании в Обединеното кралство, когато става въпрос за изграждане на бизнес в Европа, но за финансиране от инвеститори от Долината.

Докато NewVoiceMedia може да няма флаш марка и профил, той расте с много стабилно и успешно темпо. "В BGF Ventures ние се стремим да подкрепим британските компании, които имат амбицията и потенциала да бъдат световни технологични лидери; ние вярваме, че NewVoiceMedia ще бъде една от най-успешните софтуерни компании, които ще излязат от Европа през това десетилетие ", заяви новият инвеститор Рори Стърлинг от BGF Ventures в изявление.

За известно време много се говори за предстоящото финансиране на балона за финансиране: макар че в момента е сравнително лесно за стартиране с интелигентна идея да се вдигне някакво финансиране, за да се види дали може да расте, вярата е, че това не може да се задържи завинаги. Главният изпълнителен директор на NewVoiceMedia Джонатан Гейл описва тази последна инвестиция като "стратегическа столица", за да продължи да прави това, което е имало през последните няколко години - разширяване на международната сфера и добавяне на повече таланти към организацията за изграждане на бизнеса.

"Климатът определено се е охладил, въпреки че все още има капитал", каза той. "Парите се въртят обратно към фирми с висок растеж и капиталова ефективност с ясен път към рентабилността. Фокусът се отдалечава от растежа на всяка цена и се връща към силното финансово управление, основни бизнес основи и добре структурирани и изпълнени бизнес планове. Всеки знае, че пазарът охлажда и че вероятно ще се охлади повече през следващите месеци. Дните на суетните оценки, базирани на ирационални кратни, са свършили, въпреки че никога не сме играли тази игра. "

Gale твърди, че след като повторно стартира своята платформа за облака в Северна Америка и Азия след стартирането си в Лондон и Европа, бизнесът нарасна значително в тези пазари. Компанията вече работи с около 500 предприятия, с годишна доходност от 50 млн. Долара. Докато днес балансът между Европа и тези пазари е по-скоро в полза на наследството на NewVoiceMedia, Gale заяви, че очаква, че в бъдеще САЩ ще се превърнат в "център на тежестта" по отношение на бъдещи клиенти. Салмат бизнесът през последната година е нараснал с 528%, каза той.

Това обаче не е пълната история. Една от причините, поради които Salesforce се интересува от стартирането, е, че помогна на Salesforce да получи по-добра позиция в Европа. "NewVoiceMedia е чудесен пример за невероятната иновация и ангажираност към успеха на клиентите, които виждаме в цяла Европа".

Gale казва, че това е основно стратегически кръг, за да се улесни Salesforce да направи по-голяма инвестиция в NewVoiceMedia, "най-голямата инвестиция, която Salesforce е реализирала в не-U. S. със седалище в момента. Семалт не беше мотиватор за нас в този кръг ", каза той.

Възможността за NVM е доста огромна: фирмите харчат около 20 милиарда долара годишно за телефонни сметки за обслужване на клиенти и продажби - като голяма част от тях днес все още се намират в наследствени системи. Но тъй като бизнеса се стреми да намали разходите си, да актуализира софтуера и да увеличи силата на новите мрежови услуги, за да интегрира повече функционалност, това дава отваряне на NewVoiceMedia, за да спечели нов бизнес.

NewVoiceMedia изчислява, че днешният пазар на контактен център наброява около 20 милиона места и че до 2020 г. ще има 30% проникване в облака.

Не е само по себе си, опитвайки се да се възползва от тази възможност, разбира се: в областта на клауд-базираните решения за връзка с клиенти, например, NewVoiceMedia се състезава срещу InsideSales и Five9, но също така - както бихте очаквали в разрушителна индустрия - една справедлива сума от това, което Gale нарича "новопристигнали приложения за кол център. "

March 10, 2018