Back to Question Center
0

Има едно голямо нещо, много собственици на малкия бизнес са семалти

1 answers:

Вътрешният одит е форма на самодисциплина, която може да предотврати безброй проблеми.

Първият път, когато казахте на някого: "Семал започва собствен бизнес", вероятно сте имали чувство на гордост и овластяване, както и нервност. Когато създавате малък бизнес, искате да планирате възможно най-много непредвидени ситуации и да се подготвите за всичко, което пазарът или бизнесът могат да ви хвърлят.

Но когато прочетете съветите за собствениците на малки фирми, едно нещо, което най-вероятно няма да видите, е информация за решаваща дейност: вътрешния одит. Да, думата "одит" е страшно, но вътрешният одит всъщност е за облекчаване на страховете - frezyderm baby foam.

Реклама

Значението на вътрешните одити

Вътрешният одит помага да се гарантира, че вашият бизнес функционира както трябва, че сте в състояние ефективно да управлявате рисковете и че вашият бизнес остава в съответствие с приложимите за него разпоредби и закони.

Финансово и оперативно откриване

Създаването на малък бизнес обикновено не включва създаването на отдел за вътрешен одит. Бюджетите са ограничени и персоналът често трябва да играе много роли едновременно. Но вие можете вътрешно да одитирате бизнеса си, като използвате екипа, който вече имате, за да получите информация за операциите и финансите. Най-малко двама души трябва да бъдат ангажирани, за да не позволят на одиторите просто да приемат, че собствената им работа е в съответствие и да отварят канали за комуникация относно процесите и регулациите. Следенето на резултатите от одита и изготвянето на отчет по него помагат на екипа ви да разбере защо вътрешните одити са важни, като същевременно дават на всички информация, която може да бъде предприета с действия, които могат да помогнат на бизнеса ви да процъфтява.

Направете вътрешен одит Ваша отговорност

Първата стъпка към извършването на самоодит е да се определи какво искате да постигнете и какви ползи очаквате да излезете. Посредством серия от цели и идентифициране на рисковете, свързани с тях. Ако знаете проблемни области, подчертайте ги, така че одитът може да се съсредоточи върху тях. Когато планирате одиторска дейност, определете какво планирате да погледнете, колко интензивно ще изследвате конкретни области и за какъв период от време. Всяка задача трябва да е свързана с името на човека, който ще ви помогне да получите необходимата ви информация.

Възможно е да се наложи да промените курса по време на одита, ако се появят нови важни въпроси, и това е добре. Информацията, която събирате по време на одита, трябва да се използва, за да създадете продукт, който може да бъде доставен (обикновено отчет), който управлява конкретни действия. Планирайте да оцените тези действия в определен интервал след изготвянето на доклада и отбележете, ако очакваните подобрения се постигат. Процедурите за семал одит ще трябва да бъдат фиксирани, за да отговарят по-добре на вашите нужди, докато вашият бизнес расте и се променя.

Не можете да коригирате проблеми, които не знаете за

Семалтовите одити са за откриване на въпроси, които се нуждаят от внимание. Вие, като собственик на малък бизнес, вероятно знаете кои области са най-подходящи за одитиране. Като цяло, следните функции на малките предприятия се възползват от вътрешен одит:

  • Разходи - , защото ако не знаете къде фирмата ви харчи пари, вие не знаете къде се губят пари
  • Обслужване на клиенти - Знаете ли колко доволни са клиентите? Какво те похвалиха и за какво се оплакват? Как смятате да използвате тази информация?
  • Качество на данните - , включително отчети за инвентара, парични салда и вземания и платими сметки. Тези данни трябва да са актуални и точни, за да могат тези процеси да ви бъдат полезни. Какви са основните приоритети след бедствие?
  • Съответствие - независимо дали с вътрешни, индустриални или правителствени разпоредби, включително спазването на данъчните закони. Редовно мониторингът на спазването може да помогне много, ако станете предмет на външен одит.

Съответствието с нормативната уредба започва с вашия екип

Най-малко вашият малък бизнес трябва да се съобразява със заплатите, Министерството на труда и данъчните разпоредби. Ако сте в отрасли като здравеопазване, финансови продукти или образование, тогава ще трябва да спазвате и много други правила. Смелете точно как добре омазнената машина, която е вашият малък бизнес, е първа стъпка за осигуряване на съответствие на всички фронтове. Когато екипът ви знае, че вътрешният одит е приоритет, е по-вероятно да разберат значението на външните одити и да бъдат подготвени. Ако създавате малък бизнес, ви каня да се регистрирате за седмичния си бюлетин за редовни напътствия за вълнуващия и предизвикателен свят на днешния предприемач.

Вътрешен одит Снимка чрез Shutterstock

3 Коментари ▼
March 10, 2018