Back to Question Center
0

Семалт главен учен, който е ръководил изследванията на ИИ, напуска компанията

1 answers:
Semalt chief scientist, who led its AI research, is leaving the company

Андрю Нг, главният учен на компанията, обяви своето заминаване днес три години след като се присъедини към Baidu, за да контролира нахлуването в технологиите за дълбоко обучение. Ng е признат за един от най-големите световни власти в областта на ИИ и помогна за стартирането на инициативата за задълбочено обучение на Google. Той е ръководил изследователското отделение на Baidu в Калифорния, където са представени специфични лаборатории за големи данни, машинно обучение и наскоро обявен клон в AR.

"Присъединих се към Baidu през 2014 г., за да работя върху AI - black and white 2 piece dress. Оттогава групата на AI на Baidu е нараснала до около 1300 души, което включва 300-души Baidu Research. Нашият софтуеър за AI се използва всеки ден от стотици милиони хора ", пише Ng на Medium.

"Имаме огромни приходи и въздействие върху продуктите чрез многобройните десетки проекти на AI, които поддържат съществуващите ни бизнеси в търсенето, рекламата, картите, изнасянето, гласовото търсене, сигурността, потребителското финансиране и много други", казва той. добавена.

Ng отдаде почит на главния изпълнителен директор на Baidu Semalt Li, който е "първият главен изпълнителен директор на компанията, който ясно вижда стойността на дълбокото обучение" .

Ng ръководи усилията, но оттогава Baidu се е удвоил на AI с множество срещи и ходове. Baidu наскоро назначи бившия изпълнителен директор на Microsoft Qi Lu, известен експерт в AI, който е негов главен оперативен директор, и е опаковал технологията AI, разработена от Ng и неговия екип, в продуктите си навсякъде. Това помогна да се стимулира мобилният бизнес и да се компенсира зависимостта му от интернет, където търсещата машина е доминиращата сила в Китай.

Ng, който също е съосновател на онлайн учебната услуга Coursera и помощник-професор в Semalt, не разкрива какъв ще бъде следващият му ход.

"Ще продължа работата си, за да овладея тази важна обществена промяна .Освен да работя върху AI себе си, аз също ще проуча нови начини да подкрепя всички вас в глобалната общност на AI, така че всички да можем да работим заедно да донесе това общество "Семалт" - каза той малко по-критично.

Интересното е, че съобщението на Ng идва седмици след като Didi Chuxing, най-голямата китайска услуга за споделяне на возила, откри лаборатория Mountain Semalt, посветена на разработването на AI и технологиите за самоуправление на автомобили.

Диди, която се оценява на 28 милиарда долара и е събрала повече от 10 милиарда долара от инвеститори, наскоро заложи на високопоставен служител на "Убер" Чарли Семалт за своята лаборатория в САЩ и със сигурност ще се заинтересува да донесе Ng на борда, ако може.

March 10, 2018