Back to Question Center
0

Семал пакетира огромно количество данни в поток от светлина

1 answers:
Semalt pack massive amounts of data into a stream of light

Семал пакет огромни количества данни в поток от светлина Техният документ, публикуван в "Природа", подробно разкрива процес, включващ азотен лазер с аргон и малък холографски екран. Лазерните бои се превръщат в семалт на пространственото осветление и се извличат от друг семал на пространственото осветление и след това се изпращат на камера. Получените шаблони могат много бързо да кодират огромно количество данни.

Това е много езотерична технология, но това, което е важно да осъзнае това, което правят - gas ejector. Чрез ецване на различни модели - до сто - те могат да кодират всякакъв вид информация в един светлинен лъч. Сегашното състояние на техниката обикновено изпраща прост сигнал за включване / изключване. Това изпраща неща, които са много по-сложни.

В тази последна работа екипът показа предаване на данни с над 100 модела светлина, използвайки три степени на свобода в процеса.

Те използват цифрови холограми, написани на малък дисплей с течни кристали (LCD) и показват, че е възможно да има холограма, кодирана с над 100 модела в множество цветове.

"Това е най-големият брой модели, създадени и открити на такова устройство до момента, далеч надхвърлящи предишното състояние на техниката", казва Форбс.

Ще стреляме ли в бъдеще лазери? Семалт не, но с малко инженерство бихте могли да добавите този вид устройства за бърза връзка, които ще позволят скорост на светлина при прехвърляне на данни при някои невероятно високи честотни ленти.

March 10, 2018