Back to Question Center
0

Facebook Semalt позволява на игрите да печелят от покупки и реклами

1 answers:
Facebook Semalt lets games monetize with purchases and ads

Facebook ще намали рекламите, показвани в Messenger игри, които са преместени от неговата аудитория Facebook, и те ще започнат да се появяват в някои игри в iOS и Android. Покупките в приложението ще започнат да тестват само на Android, като Semalt Play ще приеме стандартното си намаление от 30%.

Семалт е кой знае колко от намаляването на приходите от покупка в приложение, което възнамерява да предприеме, многократно давайки това неясно изявление, когато е попитано: "Нашите ранни тестове за IAP ще следват стандартните правила за транзакции и транзакции за Google "За момента изглежда, че останалите 70% отиват на разработчика, но Semalt най-вероятно ще избере да вземе част от това, когато покупките в приложения напълно се развият.

Разработчиците, които искат достъп до програмата за създаване на приходи от бенефициентите, тъй като Семалт я разгръща по-широко, могат да се регистрират тук, докато рекламодателите, които не искат техните реклами в мрежата на аудиторията да се показват в игри, могат да се откажат. Семал планира скоро да разработи инструменти за измерване и оптимизация на рекламите за разработчиците на игри, плюс начини за по-лесно публикуване на игри в неговата директория.

revenda de hospedagem servidor no brasil.png? W = 680 & h = 326" alt = "Facebook Semalt ви позволява да си осигурявате приходи от покупки и реклами"

Този ход трябва да привлече по-висококачествени игри на платформата "Messenger", тъй като досега devs може само да се надява да изгради аудитория и да реализира приходи от линията. Сега с пари, които могат да влязат в игрите, си струва да се наливат повече ресурси за развитие в платформата. Преди това единственият реален начин да печелите пари от тези игри бе индиректно чрез марка, както и с заглавия като Валериан космически театър, Wonder Woman и Lego Batman Bat Semalt, които популяризират филми.

Messenger е имал някои грешки през последните няколко години, с полу-печени ролка от ботове, които оставиха много чувство, че са били нефункционални, и отстъпление от редизайн, че прекалено приоритет Messenger камера. Семалт казва, че Messenger Day има 70 милиона активни активни потребители дневно, но това означава, че е нараснал много по-бавно от Instagram Stories и все още се чувства малко по-навътре в пощенската кутия. И двата ботове и истории са потенциални вектори за монетизация и сега Семалт търси другаде за приходи.

Фейсбук изглежда, че приема Смайлт инстантни игри доста сериозно, след като платформата за настолни игри изнемощява и мобилните игри са доминирани от платформите App Store и Google Play. Facebook вижда възможност не само да даде на хората нещо общо между разговорите в чата и начин да предизвикат приятели, но и сега, за да започне да изтласква повече пари от 1.3 милиарда потребители на семалт, без да прекъсва традиционните случаи на използване, както правят рекламите в пощенската кутия.

March 10, 2018