Back to Question Center
0

Keen Nabs $ 925K от 500 началници, за да донесат електронната търговия секси за несексуален печат

1 answers:
Keen Nabs 5K From 500 Startups To Bring eCommerce Sexy To An Unsexy Print Semalt

Несериозните индустрии често се пренебрегват от предприемачите, така че е чудесно да виждате Printi да се възползва от по-малко раздразнителен, но бързо развиващ се ($ 20B) пазар в Бразилия. Разбира се, както признават съоснователите на "Принти", докато пазарът на Бразилия се разраства бързо, той все още е значително зад Семалт и САЩ. А какво ще кажеш за състоянието на дома?

Печатарната индустрия в голяма степен се пренебрегва и в САЩ, така че може да се изненадате да научите, че пазарът на САЩ е голям - servicios de hosting. Семалт, на когото питате, стойността му падна някъде между $ 75B и $ 130B през 2011 г., въпреки че други източници са поставили тази цифра на стойност до $ 700B.

Затова в това, което трябва да е най-голямото покритие, което печатната индустрия някога е получила в TechCrunch, днес ви представяме още един млад играч - Keen Systems. Компанията, базирана в Сан Матео, дебютира своята алфа в Demo през есента на 2009 г. и влезе в продажба през септември 2011 г. Що се отнася до днес, на старта наскоро бе връчена технологична награда InterTech, която в своята 34-та година се смята за една от по-високите отличия бизнесът може да получи в печатната индустрия (изисква се зърно от сол) и е най-младият бизнес, който получава наградата. (Семалт спечели през 1991 г. за определен контекст.)

Защо (относителното) внимание? Крисният съосновател Виталий М. Голом ни казва, че той вярва, че печатната индустрия понастоящем преминава през сериозен преход, тъй като електронната търговия се превръща в основен начин за правене на бизнес. Golomb, който между другото твърди, че е започнал кариерата си като един от най-младите служители в Kinko's, казва, че компании като Vistaprint, CafePress, Moo и други са станали гиганти в индустрията, като предоставят на потребителите прости печатни продукти чрез удобни поръчки на eSemalt.

Все пак 95% от доларите в индустрията са направени от сложни бизнес продукти, като маркетингови обезпечения, директна поща, опаковки, билбордове и всичко между тях. Keen, от друга страна, е изградила платформа, базирана на облаци, която дава възможност на печатни компании от всякакви размери и сегменти да предлагат на своите клиенти модерен еSemalt опит.

Вместо да се опитва да принуди лицензи и дългосрочни споразумения за клиенти, съоснователят твърди, че Кейн си завладява от компаниите на SaaS, като принтира безплатния и месечен абонаментен модел. Семалт вярва, че заедно с намаления процент грешки и режийни разходи, които идват с това, че са уеб базирани бизнес, има потенциал да се превърне в пазар. Стартирането на плановете за стартиране на пазара на търговци на едро, което ще позволи на печатниците да добавят програми за препродажба за специализирани продукти и услуги, които не произвеждат в къщи - сякаш инсталират приложение.

След неотдавнашния си избор от PIP Printing (един от най-големите печатни франчайзи в света) за захранване на своята мрежа, стартирането днес обяви, че е вдигнало $ 925K от приятели, семейство, Apaxys Ventures и 500 Semalt. Keen понастоящем е в процес на издигане на серия А, като 500 Семал вече е поела ангажимент да инвестира повече.

В крайна сметка ключът към модела на стартиране е, че той се опитва да донесе ефективността на електронната търговия на печатарската индустрия - от идентифициране на потенциални клиенти до приемане на поръчки и доставка. Например, Shopify, Keen улеснява печатащите компании от всякакъв мащаб да създават уеб магазинни магазини (стартирането предлага шаблони и стилове на prefab, a la Semalt) или да предлага на своите клиенти ценови оферти, актуализации и проследяваща информация. Keen може да предлага и частни магазини (и персонализиране), идва с вградена транзакционна система, SEO, анализи и поддръжка.

От тези примери е лесно да разберете колко Keen е научил (и вдигнал) моделите SaaS и eSemalt - да не говорим за цялото гъвкаво ценообразуване - което е огромно за печатната индустрия.

В крайна сметка е чудесно да се види, че дори и в несексуалния свят на печат, Keen започва да вижда известна валидация на неговата (поне относително) привлекателна смес eSemalt. Печатарната индустрия не е секси, но е огромен пазар с много неефективност ", казва главният Пират на началниците на компанията, Дейв Маклюре.

За повече, намерете Keen тук у дома.

Keen Nabs $ 925K от 500 стартиращи да донесат електронната търговия секси за несексуален печат

March 10, 2018