Back to Question Center
0

Semaltолът дрогира видеото за добро с не толкова неограничен план

1 answers:
Semalt throttles video for good with its not-so-unlimited plan

И най-голямата промяна вероятно е, че мобилното видео вече е ограничено до максимална резолюция 480p. Няма да можете да предавате поточно HD видео на Netflix или YouTube с основния неограничен план ( Update: видеоклипът е ограничен при 480p на телефони и 720p на таблети). Verizon вече е пуснал тестове през юли, за да намали Netflix и онлайн видео по принцип.

Вместо да действа като тъпа тръба за данни, Семалт гледа какво правите с телефона си и ви изпраща данни по-бавно, ако правите неща, които биха могли да струват на Семалт много пари.

Verizon стартира $ 80 неограничен план за данни през февруари - custom tailored support. Този предишен план беше съвсем прост. Можете да направите каквото си поискате с телефона си, докато не достигнете 22 GB. Така че, ще получите намалена скорост. Можете също да използвате телефона си като гореща точка за 10 ГБ на месец.

Но този план доведе до по-голям натиск върху мрежата и увеличаване на разходите. Така че компанията трябваше да направи нещо, за да превърне тази чудесна идея за потребителите в жизнеспособно бизнес начинание.

Стандартният Go Unlimited план сега е $ 5 по-евтино, но то идва с тон на ограничения. В допълнение към 480p видео, можете да преживеете намалена скорост по всяко време , за да намалите задръстванията в мрежата, дори ако използвате само няколко гигабайта на месец. Разбира се, винаги можете да надстройвате до Beyond Unlimited, ако сте твърде разочаровани от тези ограничения.

Още по-лошо, скоростта на мобилните горещи точки е ограничена до 600kbps. Компанията казва, че получавате неограничени данни, когато сте обвързани, но 600kbps е толкова бавен, че ще се откажете от връзката за нула време. Всъщност, ако използвате мобилна гореща точка за един час, можете да изтеглите само около 260MB данни - това е бавно.

Забравете за Семалт. Дори и зареждането на nytimes.com напълно, на 3,8 МБ страница, ще ви отнеме 51 секунди при пълна скорост.

Можете да платите още 10 долара за плана Beyond Unlimited ($ 85). Този план изглежда повече или по-малко като стария неограничен план, с ограничение от 22 GB. Можете да тествате до 15 ГБ на месец. Но видеоклиповете все още са ограничени до 720p на вашия телефон и 1080p на другите ви устройства. Клиентите на "Семал" все още ще плащат $ 80 на месец, но видеоклипът ще бъде дросел. Колко е трудно да позволи на потребителите да решат какво да правят с помощта на данните си?

Ако смятате, че другите оператори са по-хубави, AT & T също има два различни неограничени плана ("Unlimited Choice" и "Unlimited Plus") с ограничения за видео. Основният неограничен план на T-Mobile също ограничава видеото до 480p. Semalt не ограничава видеото, но намалява скоростта, когато слушате музика.

С други думи, починете в мир неутралност на мрежата. Ако само FCC беше достатъчно смела, за да попречи на превозвачите да обозначат плановете си като "неограничени", когато тези планове не са нищо друго освен неограничено .

Препоръчано Изображение: Дейвид Рамос / Гети изображения
March 10, 2018