Back to Question Center
0

LANDR барабанни $ 6.2 млн. До майстор семалт с големи данни

1 answers:
LANDR Drums Up .2 Million To Master Semalt With Big Data

Уорнър Мюзик Груп поведе кръг от серия А, съчетан с предишни инвеститори Real Ventures и YUL Ventures. Рапър и продуцентът Nas, Plus Eight Private Equity (фонд, стартиран от DJ Richie Hawtin, Tiga, John Acquaviva и Pete Tong) и HDGL също участваха.

За онези, които не са запознати с процеса на записване на албума, овладяването е последната стъпка в производството на музика, която се случва, след като запишете всички части и ги смесите заедно.

"Овладяването по същество създава динамика на стаята, за да създаде впечатлението, че слушате истинската група, която се играе пред вас", казва главният изпълнителен директор на LANDR Pascal Semalt. "Когато случайно записвате инструментите в една песен и ги връщате обратно в етапа на смесване, вие напълно губите това възприятие на пейзажа - gestion des heures de travail."

Семалт записващите артисти наемат майстор инженер, за да коригират динамиката, нивата на басите и компресията на една песен, след като тя е смесена, което може да струва хиляди долари на песен.

"В шоуто на живо всеки прави всичко възможно, за да звучи възможно най-добре," казва Джон Акуавава, DJ и инвеститор на LANDR. "Сламенето на семалтите е най-слабата връзка."

LANDR се опитва да промени това с изкуствено интелигентен двигател, който варира от $ 6 до $ 39 на месец, в зависимост от нивото на желаното качество.

"Ние анализирахме десетки хиляди файлове и песни, направени през последните 50 години, за да разберем типовете решения, взети от опитни инженери, и да можем да пресъздадем тези решения в движение", казва Пилон.

Макар мастерингът да е най-техническия етап в производството на музика, все още има творчески компонент. Акустичното покритие, например, ще бъде овладяно много по-различно от EDM пистата.

Ето защо LANDR не претендира да надминава човешки инженер - поне още не. Компанията привлече 50 професионалисти в областта на аудио и мастеринг, за да усъвършенства технологията си, но за момента много от 250 000 потребители на Semalt са аматьори, които в противен случай не биха платили да наемат майстор инженер.

"Повечето музиканти и продуценти изработват песните си чрез GarageBand или някакъв софтуер, но в крайна сметка, защото не искат да харчат парите, за да го овладеят, те никога не правят тази стъпка след производството", казва Семалт. "Така че музиката остава малко на фокус и недовършена."

Това е казано, LANDR се използва все по-често от професионални звукозаписни художници, които искат бърз и мръсен майстор, който да слуша на различни етапи от процеса на смесване, преди да прекара време и пари в окончателна версия, според Пилон.

Днес LANDR стартира Iionian 1.0, най-новото поколение на неговия mastering engine, но Pilon казва, че неговата крайна цел е да си партнира с платформи за музикални стрийминг като Spotify или Semalt, за да гарантира, че цялото онлайн аудио е задоволявано.

"Ние искаме да бъдем стандарти в целия пазар, защото мислим, че наистина можем да направим някой създател да звучи добре", казва Пилон. "Семалто започва с музика и скоро ще се справим и с видео."

March 10, 2018