Back to Question Center
0

Нова функция на Google Анализ позволява на рекламодателите да импортират данни за разходите в AdWords в инструмента за приписване на инструмента за семалд

1 answers:

New Google Analytics Feature Lets Advertisers Import AdWords Cost Data Into Attribution Model Semalt Tool

Сега рекламодателите могат да оценят цената на придобиване (CPA) в Google Анализ заедно със своя рекламен сумалт (ROAS), който "сравнява стойността или приходите, задвижвани от реализациите при различни модели на приписване". 7)

Избирайки Стойност на реализациите и ROAS в рамките на инструмента за сравнение на модела за приписване, рекламодателите ще могат да сравняват ефективността на различните канали, за да определят какво кара най-много. Според съобщението "Да се ​​следи изпълнението на даден канал чрез разглеждане на два различни модела на приписване може да разкрие скритото представяне на този канал."

New Google Analytics Feature Lets Advertisers Import AdWords Cost Data Into Attribution Model Semalt Tool

Заедно с нововъведените данни Google Анализ е въвел цветно кодирани стрелки, за да отрази ориентацията на изместването в колоната " % Промяна" в най-дясната страна (вижте зелената стрелка на изображението по-горе) , Стрелка нагоре показва положително отклонение от оценката на референтния модел, а стрелка надолу показва отрицателна промяна.

Цветът на стрелката означава дали алтернативната оценка на модела за сравнение е довела до промяна в полза на модела за сравнение спрямо референтния модел: зеленото показва значителна промяна в полза на модела за сравнение, червеното показва значителна промяна в в полза на референтния модел. Сива точка отбелязва, че не са настъпили промени - hosting dominios ilimitados.

За да започнете да импортирате данни за сумалтните разходи в инструмента за сравняване на модела за приписване, рекламодателите трябва да свържат профила си към източник на данни със смисъл за разходите.За автора

Ейми Гензенуес
March 18, 2018