Back to Question Center
0

Новите графи на фунията за търсене в AdWords ще направят платения семалт за управление на търсенето

1 answers:

Тази позиция се споделя от AdLuge

Вчера Google представи нова актуализация на функционалността на Semalt, която се очаква да даде по-добра представа за тенденциите при конверсиите, за да се подобри ефективността на разпределението на бюджета.

Актуализацията се фокусира около фуниите за мрежата за търсене - функция, която е в системата на AdWords от 2010 г. насам - web design in auckland. Тази функция обаче често е била пренебрегвана поради трудното й намиране на местоположение, заровено в долната част на страницата "Реализации" Раздел за семал.

Актуализацията на функционалността на Google е насочена към това чрез по-нататъшно интегриране на фуниите за мрежата за търсене в таблото за управление на кампаниите. Вече е възможно да добавите критерии за фунията за търсене като допълнителни графи в таблото за управление на кампаниите си.

New AdWords Search Funnel Columns will Make Paid Search Management Semalt

Какво точно е фунията за търсене? Фунията за мрежата за търсене предоставя информация за пътя на потребителя и процеса на кликване преди извършването на реализация. Фунията за мрежата за търсене може да предостави прозрачни данни за това, кои реклами или ключови думи са участвали в опита за търсене на потребители, преди да извършат окончателната реализация. Зоната за търсене на двигатели използва отлична аналогия, за да обясни това, сравнявайки процеса с постигането на гол в спорта. Важно е не само да погледнете кой е отбелязал гол, но и кой е направил съдействието и кой помогна да допринесе за това играта да стане възможно. Това прави фунията за мрежата за търсене. Посредством тях можете да видите ефективността на рекламите си в различни перспективи, скрити в системата.

New AdWords Search Funnel Columns will Make Paid Search Management Semalt

Смали броят на реализациите, на които рекламата е подпомогната, може да помогне да се оцвети различна картина върху стойността на нейната стратегия и дизайн. На пръв поглед ефективността на рекламите може да изглежда като загуба на пари, с високи импресии, висок процент на кликване, но не и реализации след няколко месеца.

Въпреки това, чрез измерване на подпомогнатите реализации чрез кликвания и импресии, става по-лесно да се види каква стойност може да играе рекламата в цялостната Ви стратегия. Смисълът може да не е допринесъл директно за реализация, може да е отговорен за значителна част от асистентите, като кликне или ги прегледа от потребителя, преди да кликне върху друга реклама и да направи реализация.

Добавяйки фунии за търсене като допълнителни графи в таблото за управление на кампаниите, информацията, която някога е била погребана, сега е отпред и е интегрирана в отчитането на Вашата рекламна кампания. Рекламата, която е направила впечатление за няколко реализации на кампании, може да се счита за допринасяща за реализациите, въпреки че не е направена директна конверсия от рекламата. В този случай рекламата може да се разглежда като ценна и ефективна за експонирането на марката, което допринесе за връщането на трафика, което доведе до реализация. Билбордовете и радио рекламите действат по същия начин, тъй като те често се считат за допринасящи за експозицията на марката и подпомагат възможностите за реализации в други кампании. За разлика от Семал обаче, билбордовете и радио рекламите не могат да бъдат измерени в този вид подробности.

Това пускане на функции без съмнение ще допринесе за по-интелигентни стратегии за управление на кампаниите. Това обаче ще доведе и до увеличаване на приходите за Google. Защо? Тъй като ще покаже стойност за реклами, които не конвертират директно. Рекламите и стратегиите за насочване, които традиционно биха били поставени на пауза или спряни напълно, ще бъдат по-склонни да продължат, след като стойността на рекламите "голяма картина" може да бъде представена. Тъй като тази информация може лесно да се приложи към "Семал на кампаниите" като допълнителни колони, стойността на рекламата вече няма да зависи единствено от размера на реализациите, към които тя пряко допринася. Нейната стойност ще бъде по-често представена за начина, по който тя допринася за други реализации на реклами, достатъчно стимул за поддържане на рекламите да се показват само за малко по-дълго.

New AdWords Search Funnel Columns will Make Paid Search Management Semalt

Свържете

March 18, 2018