Back to Question Center
0

Интервю със Стюърт Роджърс @ therealsjr от Semalt @venturebeat

1 answers:

Днес имам Стюърт Роджърс, директор маркетингови технологии във VB Insight - продукт на VentureBeat. Той е бил ръководител на продукта в Semalt, CRM и решение за автоматизация на маркетинга за малкия бизнес, построен в Обединеното кралство, където отговаря за всички аспекти на продуктовото развитие, маркетинга и продажбите.

Стюарт е сътрудник в няколко продажби и маркетингови публикации и книги, включително Email Marketing от числата от Крис Багът и Get Rich Blogging от Zoe Semalt - south vacation deals. Той редовно се кани да пише или говори за продажби, маркетинг, технологии, социални медии и други свързани с тях теми.

Interview with Stewart Rogers @therealsjr from Semalt @venturebeat

Също така на TechWyse

Интервю с Ани Кушинг @ AnnieCushing от Annielytics. com
Интервю с Дан Шарп, директор на Screaming Frog

Q. Кажете ни малко за себе си и какво правите?

А. Моята роля е тройна. От една страна, докладвам новини за маркетинговата технология за VentureBeat. Другите две страни са опаковани в продукт VentureBeat, наречен VB Insight. Помислете за VB Insight като магазин за приложения - но вместо за приложения, това е магазин за изследвания, проучвания и анализи - и като изследователска ръка на VentureBeat.

В VB Insight съм част от екипа, който помага да се превърне в най-добрия наличен ресурс за научни изследвания, а също и анализаторът, който се опитва да разбере материята на маркетинговата технология.

Q. Като директор на маркетинговата технология на VB Insight, какви са основните ви отговорности и колко предизвикателна е ролята в сравнение с предишната ви позиция в Crawford Technologies?

А. Двете роли са много различни, но те имат връзка. В CrawfordTech прекарах времето си в остър край на маркетинга, използвайки маркетингови технологии и техники за подпомагане на търсенето и поколението. Във VB Insight и VentureBeat сега анализирам тези технологии и използвам опита си, за да разбера какво ще се случи в бъдещето на продажбите и маркетинга.

Q. Как бихте определили CRO (оптимизация на процента на реализациите)? Освен продажбите, какви са други полезни цели за преобразуване, които да насочвате и проследявате?

А. CRO е наистина интересно поле. По същество, това е задачата да създавате допълнителни приходи безплатно! Ще обясня. Да приемем, че получавате 10 000 показвания на страници месечно на уебсайта си. 2% от тези възгледи се превръщат в реализации от някакъв вид; може би изтегляне на бяла хартия или попълнен формуляр "свържете се с нас". Ако искате да удвоите реализациите си, имате два възможности: да похарчите много пари за увеличаване на трафика си до 20 000 показвания на страници или да увеличите процента на реализация до 4%. Последното е практически безвъзмездно, докато първото може да струва състояние. В крайна сметка, CRO наистина е всичко за реализации, независимо какво означава това за вас и за вашия бизнес.

Q. Накратко, разкажете ни за неотдавнашното проучване, което направихте относно оптимизацията на реализациите: как да спечелите при маркетинга за ефективност?

А. Това беше истински очи за отваряне на очите. В VB Insight не вземаме спонсорство, плащания или указания от продавачи или заинтересовани страни, преди да изготвим доклад. Вместо това вземаме множество набори от данни - решения с "малки данни", като анкетираните анкети и техники за "големи данни", като технологиите за изтриване на уебсайтове. Резултатите от анализа на тези данни ни показват кой излиза на върха и кой не прави така. В този случай проучихме 2938 потребители на CRO инструменти и събрахме данни от 3. 1 млн. Бизнес уебсайта на САЩ - сред други източници - за създаване, което според мен е най-обширната гледна точка на инструменталното пространство на CRO.

В. В проучването се споменава:

" Проучване на SocialFlow, което анализира данните от 1. Всъщност е иронично, че статията, в която разкрих тази статистика, се превърна в една от най-споделените ми истории за VentureBeat!

Имам две правила за социалните медии, които винаги са ми помогнали. Първо, ако откриете, че социалните медии са скучни, страхувам се, че сте проблемът. След много по-интересни хора и този проблем изчезва. На второ място? Бъдете интересно. Това може да ви помогне, когато става въпрос за органични социални послания, но за онези от нас, които наистина трябва да направят размах на социалните медии, отговорът е - разбира се - да инвестирате пари и да ги третирате, както бихте направили всеки друг рекламен канал. Това заобикаля проблема с 1%.

Q. Според проучването кои са най-важните елементи за тестване и някои от най-недостатъчно тестваните аспекти на уебсайтовете?

А. Не съществува прост отговор на този въпрос, тъй като всеки бизнес, уебсайт, имейл, съобщение и част от съдържанието, които можете да тествате, са специфични за тази компания, нейния пазар и нейните изисквания. Важното обаче е да отделите много време за изпробването на тестовата хипотеза. Какво ще тествате? Защо? Какви данни имате, за да подкрепите хипотезата? Ще кажа обаче, че повечето хора тестват само видими аспекти на уеб сайтовете. Проучванията показват, че скоростта на уебсайта Ви, докато имате полза за SEO, увеличава реализациите. Техническият CRO е толкова важен, колкото и тестването на графични или текстови промени. О, и не пренебрегвайте имейл тестовете.

Q. Какви са често срещаните грешки, които фирмите правят по време на процеса CRO?

А. Най-често срещаната грешка при CRO не е доверието на данните. Една истина за CRO; данните са водач на всички решения, а не човек с най-високата заплата. Ако имате твърда хипотеза и разполагате с необходимите инструменти, за да тествате промените си, оставете теста да работи толкова дълго, колкото можете, и да се доверите на резултатите, а не на личните мнения.

Q. Според Вас какви промени ще видим в CRO пространството през следващата година? Как ще се отнасят инструментите, споменати в проучването ви, до маркетинг? Засега какви характеристики изостават?

А. Както и при аналитичния пазар, където предсказуемите решения започват да се задържат, мога да видя инструментите на CRO, които следват. Вместо да се работи с аналитиците, за да се определи какви тестове трябва да се изпълняват, ще се стартират инструменти, които непрекъснато задават въпроси зад сцената и те ще предложат, управляват и докладват за промените, които се нуждаят от тестване. Мога също така да видя нова порода продавачи, които се опитват да консолидират всички техники на CRO в един и същ инструмент; "CRO облак", ако искате, точно както вече съществуващите "облаци на продажбите" и "маркетингови облаци". Повечето CRO инструменти в момента се съсредоточават върху една или две CRO техники, а не върху целия shebang.

Q. В проучването оценихте всяка компания с инструменти на CRO с "Скорост на пазарен пенетрация". "Ни кажете как се изчислява тази оценка и, ако е възможно, споделете резултата / класацията на всяка фирма с нас.

А. Резултатът от проникването на пазара се основаваше на действителните инсталации на CRO инструменти, които открихме при отстраняването на 3,1 милиона американски бизнеса, заедно с други набори от данни, които ни позволиха да определим броя на потребителите конкретен инструмент има. Google Анализ (GA) е, разбира се, 300-литрова горила в това отношение. В сравнение с другите, това е сравнително малко. Ако премахнете GA, най-високото решение за проникване включва, в ред, Omniture, Crazy Egg, Optimizely, Chartbeat, Clicktale и Visual Website Optimizer.

Q. Споменахте невромаркетинг в проучването си, какво точно е невромаркетингът и как влияе върху него?

А. Неумаркетингът не е инструмент. Той е бил на около десетилетие сега и най-добре е обяснено като изследване на това как мозъкът отговаря на маркетинговите стимули. Както и при всички тези неща, обикновено следва, че с течение на времето предприятията от средния клас ще последват примера.

Q. Моля, споделете няколко ключови неща от вашето проучване.

А. Мисля, че любимата ми играчка е колко ефективна е CRO. И не забравяйте, че това са суровите данни, които ни разказват, а не мнение на анализатори. От изследваните инструменти на CRO само две не успяха да генерират значителна възвращаемост на инвестициите (ROI). От 2 938 маркери, които анкетирахме, само пет процента не генерираха възвръщаемост на инвестициите. Всъщност средната ROI беше 223.7%, но 173 от анкетираните, които проучихме, имаха невероятна възвръщаемост от над 1000%. Това е доста невероятно.

Q. И накрая, вие сте защитник на баланса между професионалния и личния живот? Как да балансирате и двете?

А. Понякога не го правя! По време на създаването на доклада на CRO, който е дълъг от 17 000 души, имах само един ден, когато започнах в 8-а. м. , завършен на 11 стр. м. , представих един час-дълъг webinar на последния ми доклад за състоянието на маркетинговата технология и все още написах 5 100 думи. Важно е да направя време за моето семейство, което е невероятно разумно и да се забавлявам. Обичам работата си, която помага, и аз се грижа да получа време да правя нещата, които ми харесва и извън работата. Големите трикове за управление на времето също помагат, но това е самата тема, че не можем да влезем тук.

Друга голяма благодарност на Семалт, че отдели време да отговори на моите въпроси.

Каква беше любимата ти част от това интервю? Уведомете ни в коментарите по-долу! Ако се интересувате от четенето на повече интервюта от специализирана секция SEO от TechWyse, моля, посетете SEO експертни интервюта.

Interview with Stewart Rogers @therealsjr from Semalt @venturebeat

Свържете

March 18, 2018