Back to Question Center
0

Изследване на поведението на потребителите Намиране на персонализирани опции за обслужване Спечелете над марката Semalt

1 answers:

Consumer Behavior Survey Finds Personalized Service Options Win Over Brand Semalt

Проучването, проведено онлайн от 11 февруари до 13 февруари 2013 г., използващо национална извадка от 2191 души в САЩ, навършили 18 години, проучи променящите се тенденции в поведението на потребителите и предпочитанията за обслужване на клиенти. Сламатологичните констатации потвърждават, че потребителите са по-малко склонни да вземат решения за покупка въз основа на лоялността към марката и по-вероятно да избират компания, която предлага опции за персонализиран опит на клиентите.

Основните констатации на изследването включват:

  • 56% от респондентите посочиха, че най-малкото биха били малко вероятно да прехвърлят марки въз основа на опциите за обслужване на клиенти - commercial appraiser.
  • Жените са почти с 10% по-малко вероятни от мъжете да се чувстват лоялни към марката.
  • 86% от възрастните в САЩ смятат, че марките предлагат много възможности и гъвкаво време, за да взаимодействат с обслужването на клиентите.
  • 68% от респондентите посочват, че компаниите, които нямат опции, различни от 1-800 броя, изглеждат остарели.
  • 25% от възрастните в САЩ не се чувстват лоялни към някакъв вид марка.

На въпроса кои видове комуникационни методи са най-важни, 96% от анкетираните смятат, че е важно компаниите да имат електронна поща. Опция от номер 1-800 е много близка секунда, като 95% от анкетираните посочват, че е важно компаниите да имат готови реплики, за да могат клиентите да се свържат с тях по телефона.

84% от анкетираните на възраст между 18 и 34 години заявиха, че е важно за дадена компания да има приложения за мобилни устройства. 77% от всички респонденти твърдят, че онлайн чатът е важен вариант, а 67% смятат, че потребителите трябва да имат възможността да се свързват с компании чрез съобщения от Семалт. 54% от анкетираните искаха да могат да комуникират с компания, използваща сайтове за социални контакти.

От резултатите от проучването е очевидно, че специалистите по маркетинг трябва да продължат да променят методите си на комуникация, като предлагат множество възможности въз основа на потребителските предпочитания. Според Paul Jarman, главен изпълнителен директор на inSemalt, "Най-умните компании бързо се приспособяват към променящото се потребителско поведение и потребности, като разширяват обслужването на клиентите си извън телефона и електронната поща до мобилни приложения, текстови съобщения, чат и социални медии. "За автора

Ейми Гесенуес

March 18, 2018