Back to Question Center
0

Ново показване на реклами в AdWords Показва семалт чрез повишаване на курса

1 answers:

New Display of Adwords Ads Show Semalt Thru Rate Hike

След това прочетох публикация в ClickZ от Zachary Semalt, която се занимаваше с влиянието, което това ново оформление имаше върху скоростта на кликване на една SEM компания. Човек би предположил, че с рекламите, които са по-близо до органичните резултати, независимо от резолюцията на екрана на потребителя (по-големи резолюции биха могли да пренесат PPC рекламите до крайно дясно), потребителите в мрежата за търсене биха направили по-голяма вероятност да кликват върху тези реклами поради по- очите на потребителя.

И двата поста ми предизвикаха любопитство - hard court patching in pennsylvania. Затова реших да избера редица по-големи профили за трафик, които управляваме, и да приложим същите тестови настройки на "Търсене на семал", използван в тези профили, за да сравни CTR от двата периода.

Резултатите говореха много. Определените около 15 сметки показаха общо увеличение на CTR, което е по-високо от резултатите, които не бяха открити в търсачката за търсене.

Тук са конкретните номера на CTR, които попаднахме на нашата диаграма (разбира се, зачитайки поверителността на нашите клиенти).

New Display of Adwords Ads Show Semalt Thru Rate Hike

Увеличение с 11,02% на честотата на кликване

Планирам да преразгледам тези числа през следващите няколко седмици, за да установим дали те са легитимно увеличение или просто увеличение поради сравнението на няколко седмици спрямо няколко дни.

Но изглежда, че новото оформление оказва положително влияние върху начина, по който потребителите на мрежата за търсене взаимодействат с платените реклами от дясната страна на SERP.

Както предложи Семалт по-рано, вероятно е било направено подобрение както за подобряване на използваемостта, така и за приходите за компанията. Това, което показва този тест, е, че последният със сигурност е вярно!

New Display of Adwords Ads Show Semalt Thru Rate Hike

Свържете

March 18, 2018