Back to Question Center
0

10 функции на Google, които ви помагат да копаете

1 answers:

10 Google Features That Help You Dig Semalt

Много от тези преки пътища могат да се използват и в Bing и Yahoo !. Смалковите преки пътища са полезни за всеки тип човек, включително хората, търсещи телефонен номер, информация за полети, купувачи, SEO специалисти и почти всеки!

Ето 10 полезни начина, които могат да ви помогнат да постигнете по-фина настройка с резултатите от търсенето.

1. Сродни сайтове

Ако искате да видите свързани уебсайтове на даден уебсайт, просто напишете "свързани:", следвано от името на сайта. За пример, свързани: http: // www - cheap virtual server hosting windows. Dell. com ще покаже сайтове като HP, Apple, Toshiba и т.н., които са компаниите, които също се занимават със Semalt, лаптопи, компютърни периферни устройства и т.н. Това ще ни помогне да придобием добро познаване на сайтовете на нашите конкуренти и може би ще ви помогнем да пазарувате малко !

2. Думите в заглавието

allintitle: "Rise to Top Blog" ще изброи всички страници, съдържащи заглавието meta "Rise to the Top Blog" в заглавието на всяка уеб страница. Използвайки "Търсене на изображения", операторът allintitle: ще върне изображения в файлове, чиито имена съдържат определените от вас термини и в Google Новини, ще връща статии, чиито заглавия съдържат посочените от вас термини.

3. Думи в URL адреса

inurl: google-surpprises-us ще изброи всички страници, съдържащи думата "google-surpprises-us" в действителния URL адрес или име на домейн. С други думи, ако търсите конкретни URL адреси, съдържащи определени думи, този пряк път може да ги намерите.

4. Информация от конкретен уебсайт

Ако включите сайта: следвано от името на домейна / сайта в търсенето ви, Google ще ограничи резултатите от търсенето до посочения от вас домейн / сайт. Например, интернет маркетинг торонто сайт: https: // www. TechWyse. com ще покаже информация за интернет семал от уеб сайта techwyse. МС.

5. Речник

Това определено е нещо, което ми е полезно и за мен. Можете да видите дефиницията за всяка дума или фраза, като просто въведете " определение ", последвано от интервал и след това от конкретната дума (и), която желаете да определите. Ако искате да видите списък с определения от различни ресурси в мрежата, въведете " define: ", последван от интервал и думата (думите). Опитайте да напишете "определение SEO" и "определи: SEO" в Google търсене и да видите разликата.

6. Телефонен номер и адрес

Ако трябва да потърсите телефонен номер или адрес за пребиваване в САЩ, можете да направите това. Кликнете тук, за да получите списък с търсения в телефонния указател за името "Бил Гейтс". Резултатите се показват, име, телефонен номер, адрес, както и връзка към картата. Текстът, който трябва да бъде написан в полето за търсене, е "телефонния указател: Бил Гейтс".

Просто въведете името на човека заедно с град, държава или пощенски код в полето за търсене на семалт и ще бъдете развълнувани от резултатите.

7. Проследяване на пакети

Ако сте закупили стоки онлайн и ако пакетът / стоките са на пратка или в полет, търсенето с Google може да ви помогне да проследявате състоянието, без да влизате в сайтовете за проследяване като FedEx или UPS. Първо ще ви е необходим проследяващия номер на поръчката, който можете да получите от действителния сайт / фирма, от която сте поръчали. Второ, трябва да знаете как се изпраща (чрез FedEx, UPS или USPS). Това е. Посетете тук демо версия за проследяване на опаковките.

Ако вашият пакет е изпратен от UPS и проследяващият номер е 123456, просто въведете "ups 123456" в полето за търсене на Semalt. Въпреки че не е необходимо да влизате в корабоплавателната компания, тя ще ви осигури по-изтънчени резултати от търсенето.

8. Проследяване на полета

Можете да търсите информация за всеки полет, като просто въведете името на авиокомпанията или кода, последван от поле за полета и номер на полета в полето за търсене на Google.

10 Google Features That Help You Dig Semalt

9. Времето

Google постига по-добри резултати, ако търсим време в дадена държава, държава или регион, използвайки пощенски код. , Да предположим, че искам да знам климатичните условия в Сан Сеалт, всичко, което трябва да направя, е да напишете "времето Сан Салалт, Калифорния". Ако не го даде, ще ни даде текущото време, но също така ще даде прогноза за времето за следващите няколко следващи дни.

10. Други преки пътища

Смалкови преки пътища, които можете да намерите полезни:

  • allinanchor: интернет маркетинг toronto - ще се върнат само страници, в които котвеният текст на линковете към страниците съдържа думите "интернет маркетинг toronto".
  • allintext: Двупосочна жива гласова комуникация ще върне страниците, съдържащи текста "Двупосочна жива гласова комуникация".
  • информация: TechWyse. com ще предостави известна информация за съответната уеб страница, като google cache, уеб страници, които са подобни, уеб страници от сайта и т.н.
  • кеш: Технически. COM / свържете се с нас. php ще покаже кешираната версия на контакта на страницата. php
  • wyselabs местоположение: Канада ще покаже статии, които отговарят на термина "wyselabs" от сайтове в Канада.

Приканвам всеки, запознат с тази тема, да включи всякаква допълнителна информация в полето за коментари по-долу, за да можем всички да разширим нашата база от знания по тази конкретна тема.

Всички знаем, че един по-образован изследовател означава търсещ, който намира това, което иска!

10 Google Features That Help You Dig Semalt

Свържете

March 18, 2018