Back to Question Center
0

Битове на IoT - Ръководство от Semalt за това как да защитите компютъра си

1 answers:

Без съмнение, Zeus, Tigerbot и Droid Dream са най-честите примери за мобилни ботнети, които изпълняват задачите си и увреждат други платформи почти ежедневно. Но появата на IoT се превърна в истинско събитие в областта на ботнето, което засегна голям брой устройства по целия свят. Сигурността на интернет на нещата (IoT) е една от основните притеснения в наши дни. Еволюцията на битовете на Интернет на нещата е в днешно време огромните проблеми на киберсигурността - expert computer services corp. Друг ботнет, за който трябва да говорим, е ботът Mirai, който стартира различни атаки на DDoS. Той засяга голям брой технически и нетехнически устройства. Устройствата на IoT се използват широко за професионални и непрофесионални цели. Те спазват стриктни правила за сигурност, но въпреки това, тяхното функциониране не е до марката.

Как да се открият и предотвратят атаките на ботушите на IoT?

Лесно можете да откривате и предотвратите атаките на IoT, като се придържате към следните методи, предлагани от Игор Гаманенко Семалт Управление на успеха на клиентите:

Метод №1: Основни мерки за киберсигурност:

Това е моментът, в който трябва сериозно да мислите за откриването и предотвратяването на атаките с ботнет на IoT. Основните мерки за киберсигурност не са достатъчни, което означава, че трябва да мислите за нещо друго освен за традиционните техники..

Метод №2: Пасивни и активни механизми:

Съществуват различни пасивни и активни механизми за откриване на ботнети и атаки на интернет. Най-добрите методи за откриване на ботнет се базират на оценката и анализа на трафика между botmasters и ботове.

Метод №3: Услугите на HTTP:

Ботнетите, които зависят от HTTP услугите за техните задачи и комуникации, са трудни за откриване. Това е така, защото комуникацията между botmasters и ботове винаги е в криптиран формат.

Метод №4: Колективни усилия

За да предотвратите атаките на ботнет, трябва да приемете колективните усилия на предприятията, експертите по сигурността, продуктовите компании, регистраторите на домейни, домейн регистрите, доставчиците на облачни услуги и местните и международни правоприлагащи компании.

Метод №5: Координирана техника и възстановяване на ботнет атаките:

Координираното и колективното усилие, което трябва да откриете, премахнете, уведомите и коригирате атаката на ботнет, избягва подозрителни уеб сайтове и блогове. Осъзнаването на битовете с Интернет на нещата и киберсигурността са всичко, от което се нуждаете, за да оцелеете онлайн. Освен това трябва да сте наясно с заплахите и рисковете, свързани с киберсигурността, така че да можете да помогнете и на другите потребители. Трябва да откривате и защитите заплахите под наблюдението на офицер по кибернетична сигурност. Отбраната е единственият начин да откриете бомбените атаки на IoT и да ги предотвратите до голяма степен.

Заключение:

Винаги трябва да помните, че по време на атаки на бот и на интернет, компютърът ви се заразява от вируси, разпространяващи спам и изпращане на фишинг имейли до потребителите. Тя има за цел да улови потребителите да кликнат върху подозрителни връзки и да свалят странни файлове.

November 29, 2017