Back to Question Center
0

Cloaking: Това е добро или лошо за вашия сайт? - Отговорът от Khachaturyan Nataliya, Semalt Expert

1 answers:

Khachaturyan Nataliya, Семалт Съдържание Стратегист, обяснява, че прикриването може да се нарече черна шапка SEO техника, използвана за подобряване на SEO класирането чрез объркване на търсачката . Методът включва представянето на съдържанието по различен начин за роботите на търсачките и потребителите на уебсайтове. Повечето собственици на уебсайтове са изкушени да използват прикриване, за да подобрят индексирането си в страниците с резултати от търсенето.

Прикриването е нарушение на експертните насоки на Google, което може да доведе до наказание. Някои примери за прикриване включват:

  • Вмъкване на ключова дума, след като търсачката я е поискала. В този случай, когато дадено лице търси текста, няма да го намери, но търсачката го вижда, като по този начин подобрява резултатите от търсенето - cursos online fotografia.
  • Показване на страница с HTML текст само в търсачките, докато потребителите на уебсайтовете могат да виждат само изображения или Flash
  • .
  • Cloaking работи, като заблуждава робота на търсачката, за да може да мисли, че съдържанието на страницата е различно от това, което е. Той може да се нарича и спам в търсачките или отравяне в търсачките, използвано за измама на търсачката, за да се даде по-висока класификация на даден уебсайт.

Как се извършва прикриването

Повечето хора са наясно с прикриването, но не знаят как точно се извършва. Те не разбират как съдържанието на уебсайта се показва за търсачките по различен начин от това, което виждат потребителите..В интернет полето всяко интернет устройство се идентифицира чрез IP адрес. Когато се прикрива такова, съдържанието се основава на HTTP заглавието на потребителя или на IP адреса на потребителя, който иска съдържанието.

Cloaking позволява .htaccess да постигне целта си. Той съдържа модул, известен като mod rewrite, който помага при прикриването на маскиране във вашия уеб сайт. Тя помага .htaccess да обърка търсещата машина, така че сайтът ви да може да получи по-висока класация. Модулът може да различи IP адреса на обикновен посетител на сайта от този на търсачката. Ако открие IP адреса на търсачката, той позволява на скрипта от страна на сървъра да достави друга версия на уеб страница. Ако IP адресът не принадлежи на робота, mod rewrite знае, че принадлежи на обикновен посетител и показва стандартна уеб страница.

Различни видове маски

    - Това е стратегия за показване на отделни версии на съдържанието въз основа на IP адреса на сървъра. IP адресът на търсачката му позволява да получава различно съдържание, докато всички други IP адреси получават различна версия . - С този план сървърният скрипт предоставя различни страници или съдържание, базирани на потребителския агент . - Различните потребители, използващи конкретни уеб сайтове, предлагат различни версии на съдържанието на уебсайтовете въз основа на стойността на заглавната част на HTTP REFERER .
  • JavaScript маскиране - Ако потребителите имат браузър с активиран JavaScript, те ще получат различна версия от тези, чийто JavaScript е изключен.
  • HTTP Accept-Language Header Cloaking - Различните версии на съдържанието се показват на базата на езика на уеб браузъра
  • .

Прикриването може да бъде опасно и вие трябва да го избягвате. Вместо да подобрите класирането си в SEO, това може да унищожи бизнеса ви, ако Google забележи, че използвате този метод, за да получите трафик към уебсайта си.

November 29, 2017