Back to Question Center
0

DDoS атаки и защита срещу Botnets С Semalt Съвети

1 answers:

Според командите на botmasters, ботнетите отвличат голям брой компютри, за да изпълняват незаконни задачи. Такава мощност позволява на онлайн атакуващите да извършват различни престъпления онлайн. Най-често тези престъпления не са открити и могат да увредят репутацията на вашата организация за нула време. Например, през 2016 г. за създаването на DDoS атаки се използва конкретен бот, който засяга много социални медийни уеб сайтове като Twitter. Ако получавате много ел. Съобщения всеки ден, шансовете са, че вашият имейл адрес е известен на спамерите. Игор Гаманенко, Семалт мениджър "Успех на клиентите", казва, че за щастие имаме голям брой технологии за филтриране на спам, повечето от които предотвратяват пристигането на незаконни и подозрителни съобщения.

Не можем да пренебрегнем факта, че е почти невъзможно да се отървем от ботнет и спам имейли. ФБР разследва подкомисията на Сената на САЩ с цел да идентифицира заразените компютри. В резултат на това разследване показа, че хакерите могат да поемат контрол над компютрите на подкомисията, когато пожелаят. Въпреки мащаба на този проблем, средните потребители на компютри нямат смисъл да знаят нищо за ботнетите..Botnets са армията от компютърни и мобилни устройства, които са заразени от злонамерен софтуер и са компрометирани, за да извършват онлайн престъпления без знанието на потребителя. Хакерите, от своя страна, могат да командват отдалечено ботнетите и да ги помолят да откраднат чувствителна информация, да разпространят злонамерен софтуер, да изпращат спам имейли и да стартират DDoS атаки.

Изпращане на спам и разпространяване на вируси и злонамерен софтуер

На първо място, трябва да знаете всичко за спама. Тя е предназначена да ви изпрати глупави и досадни имейли. Някои компрометирани компютри имат за задача да изпращат спам съобщения до голям брой имейл адреси. Целта на тези спам имейли е разпространението на вируси и разпространението на злонамерен софтуер в интернет. Може да станете жертва на такива имейли, тъй като предлаганите от тях продукти изглеждат с високо качество и такива, които са на разумни цени, но такива кампании са полезни само за хакерите и не можете да получите никакви ползи от тях. Например, ако получавате имейли от нигерийски потребител, които твърдят, че сте спечелили 140 милиона долара, може да искате да участвате или да се свържете с него. Това са всъщност фишинг съобщения, които се опитват да заблудят потребителите и са склонни да откраднат вашите потребителски имена и пароли.

Имайте предвид, че не трябва да отговаряте на спам съобщенията. Освен това не бива да кликвате върху прикачените файлове, за които не сте сигурни. Проблемът с нежеланата поща е станал актуален с течение на времето и все повече ботнети стават активни заради това. Големият брой ботове се изпраща на търговски дружества и големи организации за финансови печалби. Ботнетите наскоро са насочени към такива компании като Evernote и Feedly, а хакерите се опитват да изтласкват пари чрез заплахите за атаките на отказ на услуга.

Имаме ли нужда от защита на ботнета?

Компютър, който е бил заразен от ботове, е под контрола на хакера и не може да бъде контролиран от истинския собственик. Тя безмълвно ще се ангажира с киберпрестъпления и може да извършва голям брой незаконни дейности. С други думи, ако компютърът ви е заразен, той няма да работи правилно, което прави интернет несигурно и неприятно място за всички Source .

November 29, 2017