Back to Question Center
0

Как да блокираме уебсайта в Google Chrome

1 answers:

Има много случаи, при които хората може да се наложи да блокират достъпа до уебсайтове в своите браузъри. Например, е необходимо да се ограничи достъпът на децата до някои сайтове. Родителите също трябва да останат с права за защита с парола на тези защитни стени, за да ограничат неоторизираното влизане в добавки на браузъри или конкретни уеб сайтове. Обикновено хората блокират тези уеб страници ръчно или използват техниката за хост на файла - joyetech evic vtc mini 60w tc zero. Въпреки това, изпълняващите команди може да са сложна процедура. Ето защо някои хора използват разширения на Google Chrome, за да ограничат достъпа до уебсайта си.

В тази насока за SEO Джак Милър, водещ експерт в Semalt , определя едно разширение за Chrome като пример за показване на тази техника.

Как да блокирате сайт

Тази процедура е ограничена до потребителите на Google Chrome. Други браузъри обаче, които имат това разширение, могат да прилагат и техниката за блокиране на уебсайтове. Освен това разширяването на интереса тук ще бъде разширението SiteBlock. Има и други разширения като SpyVisit, но тяхната функционалност е повече или по-малко същата. Следвайте тези стъпки:

 • Стартирайте Google Chrome и кликнете върху "Настройки"
 • .
 • В менюто с настройки отидете на "Още инструменти" и кликнете върху "Разширения".
 • От тук можете да отидете на "повече разширения".
 • Това меню отваря уеб магазина на Google Chrome. Подобно на популярни магазини за приложения, търсете "SiteBlock" и кликнете върху enter..
 • Кликнете върху бутона "добави към Chrome", за да започнете процеса на инсталиране и изчакайте да приключи.

Когато следвате тази процедура, трябва да имате възможност да контролирате браузъра си и уебсайтовете, които човек може да посети. Важно е да забележите, че разширението SiteBlock принадлежи на Google. Не трябва да имате никакви проблеми относно валидността или автора на този софтуер. Тази процедура изисква да добавите сайтове, за които трябва да блокирате това разширение. Можете да използвате този метод, за да предотвратите тези сайтове:

 • В панела за търсене на Google можете да ограничите сайтовете от изскачащите прозорци на SERP.
 • Можете също да преминете към настройките.
 • Отидете да управлявате разширенията за браузъра си Chrome и изберете SiteBlock
 • .
 • От тук кликнете върху "опции".
 • Добавете уеб адресите на уебсайтовете, които искате да блокирате под "блокиране".
 • Не забравяйте да кликнете върху "опции за запис"

Можете също така да направите списък с много уебсайтове, на които не искате хората да имат достъп. От съществено значение е да изключите частта "www или https: //" на уебсайта, който блокирате. Този метод може да гарантира, че ограничавате всички домейни независимо от протокола. След като запазите тези настройки, можете да тествате приложението, като опитате да осъществите достъп до някой от сайтовете във вашите блокирани списъци. Съобщението "Блокирано чрез разширение на SiteBlock" потвърждава успеха на тази техника.

Заключение

Има много методи за това защо хората могат да искат да блокират сайтове в браузърите си. Например някои родители може да искат да ограничат достъпа на деца до уебсайтове за съдържание за пълнолетни. В тези и много повече случаи хората могат да решат да използват различни техники, за да предотвратят този достъп. Тази насока за SEO може да ви покаже как да блокирате някои уебсайтове, използващи добавки за Chrome. От нашата обикновена добавка "SIteBlock" можете да ограничите достъпа на някои домейни или сайтове от браузъра ви Chrome. Можете да приложите тази процедура и към други браузъри, като използвате това или други разширения.

November 29, 2017