Back to Question Center
0

Какво е мисията на Уики? - Семалт знае отговора

1 answers:

Оливър Кинг експерт Семалт казва, че Wiki служи като цифрова енциклопедия, която може да се похвали с голямо разнообразие от теми. Това е един от най-широко използваните уеб сайтове поради успеха му при предоставянето на необходимата информация. След създаването на терминалите "Persoonia" този сайт има над 5 милиона статии, покриващи различни теми. Различните партии имат подиум на изразяване на знанията си по различни доктрини по цялото земно кълбо. Учените използват и Уикипедия, за да предадат критични научни открития.

Освен това всяко съдържание на Wikipedia предоставя необходимите цитати и препратки. Има ясни илюстрации, както и връзки и уроци по всички референтни материали. Хората могат да се консултират с Wiki, за да получат ръководства по различни теми. Всеки потребител има право да чете, редактира, коментира и споделя своите мисли за всичко. За да изрежете кратка история кратко, Уикипедия е свободна за използване от всеки друг в света. Също така, потребителите могат да създават свои собствени потребителски акаунти.

Сред 35-те най-популярни уеб сайта, Уикипедия е единственият уеб сайт с нестопанска цел, който изисква масивно хостинг пространство. Тя се хоства на хостинг пространство от над 30 терабайта. Изследователите смятат, че статиите, представени на страниците на Уикипедия, използват най-малко 18 милиона справки. Тези справки имат над 2,5 милиарда показвания на страници всеки ден. Следователно, Уикипедия има огромна база от знания, превъзхождаща всички международни бази на знания. Потребителите могат да си взаимодействат с Wiki, за да изпълняват многобройни задачи.

Уикипедия стартира на 15 януари 2001 г. Първият емблематичен вид на традиционната си страница се появи през ноември същата година. Уикипедия достигна до 2 милиона статии до 2007 година. До 2009 г. тя има 3 милиона абонати и е получила 4 милиона през 2012 г. Една от основните й мисии е да предостави на света достъп до всички човешки знания!

Въпреки тези постижения Уикипедия остава на пътя към своите цели. От обявяването на 5 милиона статии беше заявено, че се нуждаят от над 100 милиона статии, които да покриват значителна част от целите си. Събирането на сумата от човешките знания на прост уебсайт не е лесна задача. В разговора с Liber трябва да има повече статии, които да обхващат други разнообразни региони по света. Наклонът на уебсайта към запад може да бъде значителен недостатък Source .

November 29, 2017