Back to Question Center
0

Какво трябва да се страхувате, ако ботове заразяват компютъра ви? - Семант Експерт дава отговор

1 answers:

Botnets са известни също като роботизирани мрежи. Това всъщност представлява огромна мрежа от компютърни и мобилни устройства, заразени с вируси или зловреден софтуер. Хакерите контролират този злонамерен софтуер и са склонни да изпълняват различни задачи. Тези хакери или спамъри често се считат за ботаници. Всяка заразена машина се контролира и управлява от конкретния бот, а атакуващият командва компютрите на своите ботнети и осъществява координирани престъпни действия - grey fascinators feathers.

Мащабът на ботнетите позволява на атакуващите да изпълняват както големи, така и малки мащабирани действия, които биха били невъзможни при обикновените злонамерени програми или вируси. Тъй като ботнетите остават под контрола на отдалечени нападатели, заразените машини редовно получават актуализации и продължават да променят поведението си. В резултат на това ботаниците могат лесно да отдават под наем достъпа до участниците в търга и престъпниците онлайн и да разделят ботнетите си на сегменти, за да извършват голям брой операции, които имат за цел да им дадат много финансови печалби .

Възможности на ботнетите:

Най-често срещаните действия или възможности на ботнетите са описани по-долу от Майкъл Браун, Семалт Управление на успеха на клиента:

  • 1. Email спам

Тъй като получавате много имейли всеки ден, шансовете са, че вашият имейл адрес е под атака на хакери. Ботнетите за спам имат големи размери и се използват за изпращане на спам съобщения, включително злонамерен софтуер. Те често пренебрегват номерата от онлайн ботове. Например, ботнетът Cutwail може да изпраща повече от седемдесет милиарда съобщения на дневна база. Той се използва широко за разпространение на вируси и ботове и набира все повече и повече компютри в централизирания ботнет..

  • 2. DDoS атаки

DDoS атаките използват огромната скала на ботнетите и претоварват целевата мрежа или сървъри със специфични заявки. Освен това те превръщат компютрите на своите цели, а основните им цели са големи организации, политически партии и компании за внос-износ. Те са склонни да прекратят атаките за финансова печалба.

  • 3. Финансово нарушение

Финансовото нарушение включва ботнетите, предназначени за директни кражби на средства от големи предприятия. Те също крадат информация за кредитни карти и пароли за PayPal. Финансовите ботнети, като например ботнетът на Зевс, са отговорни за масови атаки, включващи много от доларите, откраднати от множество предприятия за много кратко време .

  • 4. Насочени нахлувания

Това са малки ботнети, които се състоят от ботове от висок клас и са склонни да компрометират определени компютри. Нападателите изпращат ботове на организации, които лесно могат да проникнат и да навлязат в заразената мрежа повече устройства. Проникването е опасно, тъй като те атакуват големи организации и крадат финансови данни, интелектуални свойства и информация за клиентите.

Безопасно е да се каже, че ботнетът се създава, когато експерт изпрати ботове от неговата система за управление или определен сървър без знанието на потребител. Ботнетите заразяват голям брой машини незабавно. След като отворите злонамерените файлове, ботовете ще докладват на ботмаутъра, като го уведомяват, че ново компютърно устройство е готово за атака. Някои уникални функционални характеристики на ботнетите и ботовете ги правят подходящи за дългосрочните прониквания.

November 29, 2017