Back to Question Center
0

Най - добрият начин да се идентифицира

1 answers:

Malware с Botnet има способността да обхваща разстояния и различни географски местоположения. Това означава, че мрежата от зомбита и ботове може лесно да компрометира голям брой системи по целия свят. Тази способност прави ботнет зловреден софтуер мултинационален проблем и усилията срещу него трябва да бъдат взети възможно най-скоро. Франк Абаняйл, Семалт Мениджър за успех на клиентите, обяснява, че зловредният софтуер е мрежа от заразени компютри. Те се състоят и под пълния контрол на спамър, хакер или нападател. Всички отделни устройства, които са част от тази мрежа, се наричат ​​ботове - diner furniture.

Откриване на злонамерен софтуер и нейното предотвратяване:

Откриването на зловредния софтуер не е лесно, тъй като е проектирано да функционира, без да ни уведомява за присъствието си. Има обаче някои начини за лесно откриване и предотвратяване.

1. Трафикът на IRC

Източниците за трафик на IRC включват ботнетите и ботадмите, които използват IRC, за да комуникират помежду си

2. Висок край на изходящия трафик на SMTP

Изходящият трафик от висок клас на SMTP следва да бъде разгледан възможно най-рано.

3. Средства за борба с ботуши

Анти-ботнет инструментите са добри и осигуряват висококачествени резултати. Неочакваните изскачащи прозорци също са знак за злонамерен софтуер на бот.

4. Бавен компютър

Бавно компютърно или мобилно устройство с висока употреба на процесора или паметта е знак за злонамерен софтуер на бот

5..Наклон в трафика

Спикът на трафика включва порт 6667, който използваме за IRC, Порт 25, който използваме за спам имейли и Порт 1080, който използваме за прокси сървър

6. Изходящите съобщения

Изходящите съобщения не се изпращат от действителните потребители. Всъщност те се изпращат от ботове

7. Въпроси с вашия достъп до интернет и неговата скорост

Ако срещнете няколко въпроса, свързани с достъпа до интернет и скоростта, вероятността устройството Ви да бъде нападнато от злонамерен софтуер на бот .

8. Основни мрежови линии

Ефективността и дейностите на вашата мрежа трябва да се наблюдават редовно

9. Софтуерни кръпки

Всички програми на вашия компютър или мобилно устройство трябва да бъдат актуализирани, особено вашите плакати за сигурност и анти-злонамерени програми

10. За безопасност

Потребителите трябва да защитят своите устройства от високорискови ботове, като инсталират подходящ софтуер и програми

Образуването на онлайн зловреден софтуер от тип "бот":

Създава се бот, когато компютърът или мобилното устройство са заразени с вируси или злонамерен софтуер. Това позволява на хакерите да контролират устройството отдалечено и вие не знаете нищо за него. Хакерите или нападателите, които контролират ботнетите, се наричат ​​"bot" или "botmasters". Атакуващите или хакерите използват ботнет по различни причини; повечето от тях използват ботове и вируси за киберпрестъпления. Най-честите приложения на бот са атаката срещу отказ на услуга, кампанията за спам, електронната поща, кражбите на данни и рекламните послания или шпионски софтуер.

Как започват злонамерените атаки на ботнет?

Ботнет атаките започват с набирането на ботове. Ботамайсторите набират ботове, за да разпространяват червеи, вируси и злонамерен софтуер. Той се използва и за хакване и заразяване на голям брой компютри, които могат или не могат да съдържат антивирусни програми. Ботнет вирусите се свързват с вашето устройство и контролират сървърите. Оттам, нападателите могат да комуникират и контролират ботовете, като им възлагат конкретни задачи. Когато ботнетите достигнат необходимия размер, пастирите могат да експлоатират ботнетите за извършване на определени атаки като претоварен сървър, кражба на лична информация, кликването на измами и изпращане на спам имейли .

November 29, 2017