Back to Question Center
0

Не позволявайте на никого да манипулира устройството ви! - Спиране на ботове със семалт

1 answers:

Мрежа от роботи или ботнет е групата от зомби компютри или ботове, които се управляват от спамерите и манипулират множество устройства. Ботетата вероятно ще бъдат легитимни мрежи от компютърни устройства, които обработват едни и същи програми или група от компютри, заразени с вируси и злонамерен софтуер. След като бъде инсталиран на компютъра ви, най-вече без знанието на потребителите, вашият компютър ще се превърне в зомби, дроун или компютър за нула време. Тя няма да работи правилно и няма да устои на контролите на бот контролерите. Франк Абагней, Семалт Управител на успеха на клиента обяснява, че при такива обстоятелства програмите за борба с зловреден софтуер или антивирусния софтуер трябва да бъдат активирани възможно най-скоро.

Размер на бутне

Ботнетите се различават по сложност и размер, някои от тях са големи, докато другите са малки - usa rdp server linux. Големите ботнети имат хиляди отделни зомбита, а малките ботнети могат да имат само няколкостотин дронове или зомбита. Ботнетите бяха открити за първи път през юли 2010 г., когато ФБР арестува млад словенка. Той беше обвинен, че разпространява злонамерени неща в хиляди компютърни устройства. Средно 12 милиона компютри са били заразени с ботнетите. Има различни видове злонамерени ботове, някои от които могат да заразят компютърните устройства по същия начин като вируси или злонамерен софтуер.

Атаки срещу отказ от обслужване:

Botnets се използват за стартиране на атаки на конкретно компютърно устройство или мрежа и прекъсване на услугите чрез отвличане на връзките. Освен това те консумират честотната лента на вашата мрежа и претоварват системните ресурси. Атаките за отказ от услуга (DoS) обикновено се използват за унищожаване на сайта на състезателя.

Спам и наблюдение на трафика:

Ботнетът също се използва за заразяване на TCP / IP протокол на компютърно устройство и прилага конкретните му приложения към него. Ботенетата се използват широко при конюгиране с няколко зомбита и вируси и събират имейл адресите. Те изпращат на жертвите голямо количество данни за спам и фишинг имейли. Обикновено зомбита и ботове се използват за измама на потребителското име и парола на потребителя, така че ботнетът да може да контролира функциите и да го използва.

Keylogging

Програмите за кодиране на компютрите ви са предназначени за откриване на ботове и предотвратяване на събирането на всякакъв вид информация. Много е жалко, че ботнетите са били приспособени да разрушат сигурността и те инсталират програми за keylogger в заразените машини. Keyloggers помагат на ботове да контролират и филтрират програмите на компютърното устройство, които след това се използват за отвличане на PayPal ID или данни за кредитната карта.

Злоупотреби с плащане на кликване:

Botnets се използват и за разпространение и разпространение на различни видове вируси и ботнети в мрежа. Те улавят потребителите в злонамерени действия и изпълняват своите компютърни устройства, както и имейли за електронна поща. Ако кликнете върху система "плати-на-клик", ботнетите могат да имат достъп до финансовите ви данни. Зомбита са широко използвани за манипулиране на информацията на потребителя, за да печелят пари от системите си с плащане на кликване.

November 29, 2017