Back to Question Center
0

Проблеми, които могат да възникнат при дублиране на съдържанието - Хахатурян Наталия, семалт Експерт обяснява как да се справи с проблема

1 answers:

Дублиращото се съдържание е типа съдържание, което се показва на световната мрежа на няколко места, и ако същите статии се показват на различни уебсайтове, класирането на сайта Ви ще бъде намалено и може да бъде наказвано от Google. Безопасно е да се каже, че дублиращото се съдържание може значително да повлияе върху вашата търсачка , класиране. Когато има повече от едно съдържание в интернет, Google и други търсачки няма да го харесат и може да решат да изтласкат тези сайтове зад състезанието .

Защо дубликатът или копираното съдържание са от значение

Khachaturyan Nataliya, Семалт Стратегист на съдържанието обяснява, че за търсачките дублираното или копираното съдържание представя три основни проблема:

  • Те не могат да разберат коя версия на съдържанието трябва да бъде обходена и кой да бъде забранен
  • .
  • Те не знаят нищо за това, дали да насочват показателите на връзките към конкретен уебсайт или да ги съхраняват в различни версии
  • - come si usa il tester analogico.
  • Търсачката не може да разбере коя версия на съдържанието трябва да бъде класирана за резултатите от заявката
  • .

За уеб администраторите и блогърите дублиращото се съдържание може да предизвика и различни проблеми

  • Той предоставя лошо потребителско изживяване и търсачките са принудени да санкционират множество уебсайтове наведнъж, дори когато сте оригинален издател на конкретна статия.
  • За да осигури по-добра практическа работа в търсенето, Google ще покаже различни версии на същото съдържание и ще разсее видимостта на всички дубликати.
  • Link equity може също да бъде разреден, тъй като други сайтове са копирали вашето съдържание, за да изградят връзки към собствените си сайтове. Това може да остави отрицателно въздействие върху видимостта на вашето съдържание в резултатите от търсачките
  • .

Как да коригирам дублиращото се съдържание?

Коригирането на дублираното или копираното съдържание е възможно, когато коригирате всички проблеми в съдържанието си и го сканирате чрез Copyscape, преди да го публикувате в интернет. Когато намерите копия на съдържанието на няколко уебсайта, трябва да подадете сигнал до Google или да се свържете с администратора на този сайт, за да премахнете дублираното съдържание, преди да е станало твърде късно и Google реши да накаже вашия сайт.

Методът за пренасочване 301

В някои случаи можете да се борите с дублиращото се съдържание, като зададете 301 пренасочвания от дублиращите страници към оригиналното съдържание. Когато различни страници са свързани към един и същ URL адрес, те автоматично ще спрат да се конкурират помежду си и в бъдеще няма да създават връзка.

Методът Rel = "каноничен"

Друг вариант се нарича rel = каноничен метод. Тя позволява на Google, Bing и Yahoo да знаят, че вашата уеб страница трябва да се третира като истински и другите подобни страници да се третират като дубликат. Нека тук ви кажем, че rel = каноничните атрибути са част от HTML кода на вашите уеб страници.

Други методи за работа с дублирано съдържание

Трябва да поддържате последователност при разработването на вътрешни връзки в сайта си. Когато синдикирате съдържание, трябва да сте сигурни, че синдикиращият сайт е добавил връзка към оригиналното ви съдържание и няма URL вариант. За да максимизирате защитата на сайта си и да запазите съдържанието си, за да се копира в интернет, можете да добавите собствени референтни канали за връзка към всичките си уеб страници.

November 29, 2017