Back to Question Center
0

Прочетете семалтови съвети и не позволявайте на Bot контрол на вашия компютър!

1 answers:

Джейсън Адлер, Семалт мениджър за успех на клиентите, казва, че атаките на бот са най-сложните и известни видове киберпрестъпления в наши дни. Те оставят хакерите и спамерите да контролират компютрите ви и да ги превърнат в компютри за зомби за нула време. Компютрите на зомбита след това изпълняват разнообразни функции и действат като мощни ботнети, за да извършват няколко вида онлайн престъпления и измами, разпространяват вируси и генерират спам.

Какво е Bot?

Ботове са вид злонамерен софтуер, който позволява на атакуващите да контролират и заразяват вашия компютър или мобилно устройство - caudalie exfoliante. Те също така се наричат ​​уеб роботи и са част от мрежа с много заразени машини. Тази мрежа от заразени машини има достъп от стотици до хиляди компютърни или мобилни устройства по целия свят. Тъй като ботовете заразяват компютрите и мобилните устройства, ботамайсторът винаги е зад всички тези инфекции. Киберпрестъпниците имат за цел да се намесят в онлайн дейностите и да крадат вашите данни. Те често се наричат ​​bot пастири или botmasters.

Някои от ботнетите могат да имат няколко компрометирани устройства, а другият - от дузина до хиляди компютри за зомбита, на тяхно разположение. Всеки ден се заразяват различни компютри и потребителите не изразяват притеснения, което означава, че нямат представа дали тяхната машина е безопасна или не.

Един бот или група от ботове (известни също като "ботнети") може да забави компютъра или мобилното ви устройство, да покаже мистериозни и странни съобщения и да срине устройството ви за нула време.

Как функционират Botnets?

Защита срещу ботове и ботове:

За да защитите устройствата си срещу ботнети или ботове, трябва да имате предвид следните съвети:

  • 1. Инсталирайте най-висок софтуер за сигурност:

Добре е да инсталирате програма за сигурност или инструмент като Norton Internet Security или Norton 360. И двата вида са автентични и надеждни, а много специалисти по ИТ препоръчват тези инструменти, благодарение на техните добре подбрани опции и характеристики.)

  • 2. Конфигурирайте настройките за актуализиране:

Препоръчваме ви да конфигурирате настройките на софтуера си да се актуализират автоматично. Това ще увеличи максимално вашата безопасност и ще гарантира, че вашето потребителско име и парола са защитени години след години.

  • 3. Увеличете настройките за сигурност в браузъра:

Независимо дали използвате Firefox или Google Chrome, трябва да увеличите настройките си за сигурност в браузъра и да не кликвате върху прикачените файлове, докато не потвърдите източника си. Понякога потребителите кликват върху подозрителни прикачени файлове и техните системи се компрометират за нула време. Освен това никога не трябва да отваряте уебсайтовете за възрастни и трябва да избягвате отварянето на реклами с банери .

November 29, 2017