Back to Question Center
0

Разширени стъпки към botnets Разбиране - Семант Експерт

1 answers:

Ботнет означава робот мрежа. Тя може да бъде определена като компютърна мрежа, която е била заразена от вирус, познат като злонамерен софтуер, или е под контрола на бот-пастор. Всеки компютър, който се контролира от бота-пастир, се нарича бота - no deposit casino bonus codes mobile. Този нападател е в състояние да изпраща команди към компютрите на ботнет, за да извършват вредни действия.

Майкъл Браун, Семалт Мениджър за успех на клиентите, обяснява, че нападателят може да извърши престъпните действия в зависимост от единиците или скалата на ботове, които са атакували компютърната мрежа. Ботове са в състояние да извършват по-опасни операции, които не могат да бъдат постигнати чрез злонамерен софтуер. Когато ботнетите влизат в компютърната мрежа, те могат да останат в системата и да бъдат контролирани от отдалечения хакер. По този начин заразените компютри могат да получат актуализации, които ги карат да променят поведението си много бързо.

Някои от действията, извършвани от ботнетите, включват:

Поща спам

Повечето хора са склонни да игнорират този аспект, тъй като смятат, че електронната поща вече стана стар обект на атака. Ботнетът за спам обаче са масивни по размер и могат да атакуват навсякъде. Те се използват главно за изпращане на спам или фалшиви съобщения, които включват злонамерен софтуер, който пристига в много числа от всеки ботнет..Например, Cutwail ботнетът може да изпрати 74 милиарда съобщения на ден. Това позволява на ботовете да се разпространяват, като по този начин засягат все повече и повече компютри всеки ден.

DDoS атака

Захранва огромния мащаб на ботнета, който му помага да претоварва целева мрежа с много заявки, което я прави недостъпна за потребителите си. Човек ще трябва да плати за достъп до компютъра и това се случва най-вече на организации от лични или политически мотиви, като по този начин им се отказва да получат важна информация и те в крайна сметка ще плащат само за да спрат атаката.

Финансово нарушение

Тези ботнети са предназначени да откраднат средства от кредитни карти и предприятия. Това се постига чрез открадване на поверителна информация за кредитни карти. Те включват ZeuS ботнет, който е бил използван за подпомагане на кражбата на милиони средства от няколко компании.

Насочени навлизания

Тези ботнети са малки по размер и са пригодени да помогнат на нападателите да се намесят в организациите и да получат поверителна информация от тях. Тези действия са опасни за институциите, тъй като те са насочени към най-тайните и ценни данни, включително научни изследвания, финансова информация, лична информация на клиентите и интелектуална собственост .

Тези нападатели се правят, когато bot-herder насочва ботове, за да контролират сървърите чрез използването на имейли, споделяне на файлове и други правила за социални медийни приложения, или да използват други ботове, за да действат като междинни. Когато потребителят на компютъра отвори злонамерения файл, ботовете изпращат отчети до командата, позволяваща на бота-пасива да поеме и да нарежда на засегнатия компютър.

Botnets са се превърнали в значителна заплаха за кибернетичното пространство, тъй като те са сложни в сравнение с други компютърни вируси и те сериозно засегнаха правителствата, фирмите и личността. Ботнетците могат да контролират мрежи и да получат власт и могат да доведат до масови загуби, тъй като те действат като интериорни хакери, които са способни да извършват злоумишлени действия, като по този начин рушат организация.

November 29, 2017