Back to Question Center
0

Семал: Как Уикипедия вдъхновява институционалното обучение

1 answers:

Уикипедия се счита за най-важния източник на полезна информация в Интернет. В миналото учителите и учените разпознали Уикипедия като целеви сайт, където се разпространявали подвеждащи новини и слухове. С течение на времето тази идея се е променила, като се вземат предвид определените правила и стандарти, които проверяват цялата информация, преди да я качат на Wikipedia .

Освен това неточната и подвеждаща информация се редактира бързо от изчерпателни редактори, които са ангажирани и са посветени на това, че Wiki е по-добро място за учащите. Повечето хора посещават Wikipedia и търсят изясняване на спорни теми.

Джулия Вашнева, Семалт Мениджър за успешни клиенти на Услугата, казва, че Уикипедия се управлява от набор от насоки, политики и забележителни стандарти - wedding hats and fascinators sale. Общността на Уикипедия не одобрява качването на статии без непременно да цитира източници. Уики вдъхновява учениците, учителите и цялото образователно братство да създават свежо съдържание и да го включат в Уикипедия, като се има предвид, че тяхната работа информира широката общественост, търсеща статии с добри източници .

През последните няколко години Уикипедия помага на учителите да създават практически учебни уроци, като по този начин улесняват практическите приложения към теми, научени в клас..В момента в Уикипедия има над 120 проекта за висши учебни заведения. Джон Бейсли, професор в Университета на Колумбия, е първият учен, който вдъхновява учениците да създадат статия за Уикипедия, която се фокусира най-вече върху литературата .

За да отговори на всички стандарти и политики на Уикипедия, професор Beasley инструктира своите ученици да се свържат с екипа за поддръжка на Уикипедия, преди да публикуват съдържание, за да получат допълнителни насоки. Този сценарий дава на учениците дълбоко разбиране за начина на работа на Wikipedia и формата, необходим при създаването на статии, които да бъдат качени на Wikipedia.

Генерирането на статия, публикувана на Уикипедия, не е толкова лесно. Ученето и разбирането на Wiki формат е от изключително значение, за да се избегне изтриването на вашата статия. Преглеждането и коригирането на статиите повече от два пъти се препоръчва от редакторите доброволци. Добавянето на повече съдържание към вече съществуващи записи се счита за лесна задача за учениците в сравнение с генерирането на ново съдържание. Това помага на студентите да научат повече за уменията за редактиране и да имат повече опит в оформянето на статиите. Студентите се съветват от инструкторите по проекта да работят на групи, за да получат валидни резултати.

Хостинг на учебна Wiki

Уикиверситетът е магазин, който е допринесъл основно за напредъка на студентите от висшите учебни заведения. Уикиверситетът дава възможност на учениците да качват своето съдържание, което е публично достояние на другите ученици за достъп и учене. Инструкторите са отговорни за създаването на Course Wiki, зареждането на очертанията на курсовете, плановете за уроци и допълнителната информация, изисквана от студентите при проектирането на техните проекти .

Курсът Уики предоставя на студентите предварително необходимата информация за конкретен курс. В дългосрочен план студентите получават достатъчно време, за да решат дали да предприемат определен курс или не. Страниците в Уикиверситета осигуряват на учениците място, където могат бързо да добавят и редактират съдържанието на даден курс. В повечето случаи учениците използват страници в Уикиверситет, за да публикуват проекти, научени по време на сесия, като добавят източници за цитиране и препоръчват полезни материали .

November 29, 2017