Back to Question Center
0

Семал: Какво е SLL

1 answers:

SSL означава "Secure Sockets Layer". Това звучи малко технически и е правилно да мислим така, защото технологията зад него е точно така. Концепцията около нея обаче е съвсем проста - source y servidores dedicados. Тя работи, като защитава данните за клиентите, които посещават уебсайта. Тъй като данните се прехвърлят по интернет към сървъра на собственика, няма кой знае кой го е задържал по време на транзита. Когато SSL се изпълнява, той криптира всички данни, така че само сървърът на хоста и браузърът на потребителя могат да го прочетат.

Райън Джонсън, старши мениджър продажби на Семалт , казва, че една от причините, поради които SSL е необходима, е, че е лесно да се прехванат данни по интернет. Такава атака се нарича атака "човек-в-средата". Изследванията показват, че е лесно за хакери или хора с злонамерени намерения да пресекат уеб трафик. Те могат да насочват всичко от данните за кредитната карта към информацията, въведена под формата на страница за контакти.

В действителност повечето уеб сайтове, които се занимават с високо чувствителна информация, вече използват технологията SSL. Това са тези, които използват кредитни карти за обработка на информация, като по този начин излагат на риск информацията на клиента. То трябва да бъде отправна точка за хората, които искат да притежават своя уебсайт. Ако няма технология SSL, те трябва да обмислят незабавното й получаване. Също така е важно да включите технологията SSL, дори ако сайтът не обработва информация за кредитни карти. Има няколко причини за това, включително начина, по който Google третира сайтове, които имат SSL.

Google Chrome и SSL

Сред най-популярните браузъри днес е Google Chrome..В началото на годината 2017 браузърът започна да показва сайтове със SSL криптиране по различен начин. Освен че просто показва катинара в полето за уеб адреси, вече е възможно потребителите да кликват върху него, за да видят повече информация. Ако даден сайт не е защитен, той дава предупреждение "Not Secure", което предупреждава, че това може да струва на посетителя, ако продължат да разглеждат незащитени. Тя се прилага за всеки уебсайт, който събира пароли или финансова информация. Това е планът на Google да направи това предупреждение по-видимо дори и на други страници.

Ако уебсайт или уеб страница няма SSL, Chrome ще информира посетителите, че сайтът не е защитен, което може да доведе до връщане на много посетители. За свое добро прилагане на това изискване е необходимо. Има обаче и други предимства при използването на SSL:

Ползите от използването на SSL

 • Потребителско доверие Потребителите разбират важността на криптирането, поради което сайтът ще повиши доверието, ако има SSL
 • .
 • SEO SSL вече е фактор за класиране в SEO
 • Speed ​​ Използва по-новия HTTP протокол, което означава, че има по-бързо натоварване на страницата.
 • Сигурност Помага за защита на информацията за собственика и потребителя
 • .

SSL митичен бюст

 • Скъп HTTPS. Нека да шифроваме и CloudFlare го предлага безплатно заедно с други източници
 • HTTPS е бавен. Уеб сайтове работят по-бързо, докато са на SSL
 • HTTPS е за електронна търговия. Има обща промяна за обслужването на цялата мрежа
 • Специален IP. Не е необходимо това независимо от ползите, произтичащи от целевите IP
 • Безплатен SSL по-малко сигурен от платените. Те предлагат същото ниво на сигурност, но се различават по отношение на броя на функциите
 • .

След инсталирането на сертификата SSL проверете дали има невалидни връзки, липсващи проблеми със съдържанието, пренасочвания на 301, наличие на Robots.txt и дали Google Search Console е в действие. По този начин се гарантира, че всички страници имат максимална функционалност.

November 29, 2017