Back to Question Center
0

Семал: Практика за създаване на

1 answers:

WordPress плъгин е PHP скрипт, който променя сайта ви за нула време. Той променя цялостния облик на блог, а тези промени могат да бъдат всичко - от обикновени ощипвания в заглавията до драстичните makeovers. Вярно е, че темите могат да променят цялостния облик на вашия сайт, но плъгините могат да променят начина, по който изпълнява функциите си всеки ден. С плъгини WordPress можете лесно да създавате персонализирани публикации, да добавяте нови таблици към базата данни, да проследявате известните статии и да свързвате съдържанието си с други сайтове или блогове - nova game designs.

Ако искате да създадете плъгин за WordPress за вашите собствени сайтове, трябва да имате предвид следните неща, определени от Андрю Дихан, водещ експерт в Семалт .

1. Добавки и модификации на модули

Ако някога сте използвали WordPress, трябва да сте запознати с факта, че една тема променя общото оформление на вашия сайт и плъгин ви помага да редактирате файла functions.php, давайки ви много възможности и ви дава възможност да подобрите ефективността на уеб страниците. Отворете файла functions.php и въведете конкретен код тук. Функциите на плъгина продължават независимо от естеството на темите, които използвате. Промените, които правите в приставката, ще започнат от файла functions.php, но този файл няма нищо общо с темата ви.

2. Създаване на плъгина папка

Важно е да създадете плъгина и един файл с подходящо съдържание. За това трябва да се придвижите до областта wp-content / plugins и да създадете новата папка, наречена страхотна приставка. Тук трябва да създадете файл с името awesomeplugin.php. След като бъде създаден, отворете файла и го поставете в него:

/ *

Plugin: Създател на страхопочитание

URL на приставката: https://www.abc.com

Версия: 1.2

Автор: Моят уеб сайт

URI на автора: https://abc.com

Лиценз: GPL2

* /

3. Структуриране на плъгина

Когато става въпрос за създаване на сложни и сложни плъгини, трябва да ги структурирате правилно и да ги разделите на различни категории въз основа на техните функции и ефективност. Ако приставката принадлежи към определен клас, можете да я добавите към съществуващия списък с приставки и да разделите файловете си, за да избегнете объркване. Уверете се, че сте създали баланс между оформлението, структурата и механизма на приставката си. За тази цел можете да разделите файловете си на различни раздели и да потърсите помощта на експерти в Akismet и WP-PageNavi.

4. Наименуване на приставката

Сега е време да дадете подходящо име на плъгина си и да проверите правилно неговите функции, преди да го публикувате онлайн. Ако плъгинът е генериран с невероятни откъси, можете да го наречете като приставка за откъси или нещо, което лесно можете да си спомните. Уверете се, че не използвате общи имена и опитайте с уникални префикси. Например, можете да използвате "abc_excerpt" за плъгин, който се отнася до извадка и има подобни функции.

5. Безопасност на плъгина

Ако имате намерение да разпространявате плъгина, безопасността му трябва да е ваше предпочитание, защото други уеб администратори могат да откраднат вашия плъгин код и да го разпространяват онлайн, причинявайки проблеми за вас. Вземете колкото се може повече мерки за сигурност и се уверете, че вашата приставка не разпространява лоши данни в интернет.

November 29, 2017