Back to Question Center
0

Семал: Различни видове троянци и тяхното въздействие

1 answers:

Frank Abagnale, Семалт Мениджър за успех на клиентите, казва, че е създаден троянски конец за кражба на банкова информация от онлайн потребители. Тези ботове се разпространяват чрез имейли, кийлогъри и изскачащи реклами. Той използва милиони компютри с зомби за извършване на логване на клавишни комбинации и атаки на целеви банкови сметки, както и кражби на лични данни - long term care insurance texas. Троянците събират информацията и ФБР разкрива, че е установила кибер престъпен, който е използвал Зевс за отнемането на повече от 20 милиона долара от канадските банки .

Различни троянски видове:

Троянците могат да бъдат класифицирани в различни категории въз основа на тяхното изпълнение и видовете атаки.

1. Таен

Троян в задната врата дава възможност на хакерите да контролират устройството ви и да компрометират голям брой компютри. Тя лесно дава възможност на създателя му да изпълнява най-различни задачи, които той / тя обича най-много, включително изпращане, стартиране, изтриване и получаване на файлове, рестартиране на компютри и показване на данните. Троянските вратички са широко използвани за обединяване на групи от компютри на жертвите и формиране на зомби или ботнет мрежи.

2. Експлоатация

Exploit е троянски кон, съдържащ злонамерени данни и кодове и има предимства на уязвимости в компютъра или мобилното ви устройство .

3. Rootkits

Rootkits са предназначени за прикриване на конкретни обекти и дейности на вашата машина. Основната им цел е да разпространяват злонамерени неща в световната мрежа и да удължават времето, през което вашите програми да се зареждат правилно.

4. Trojan-Banker

5. Trojan-DDoS

Trojan-DDoS е отговорен за провеждането на всички атаки на DoS (Denial of Service) срещу целеви уеб адреси. Той изпраща множество заявки до потребителите и заразява голям брой компютърни устройства.

6. Trojan-Ransom

Трябва редовно да следите ефективността и дейностите на вашата система, за да се освободите от нередовното поведение. Всички ваши инструменти и софтуер трябва да бъдат актуализирани, особено вашите кръпки за сигурност.

7. Троянски бдителност

Потребителите трябва да бъдат обучени да се въздържат от дейности, които ги поставят на риск от инфекции на бот и злонамерени атаки.

8. Троянски SMS

Троянският SMS ще Ви струва пари и ще изпраща всеки ден текстови съобщения от вашия мобилен номер до телефонните номера с премия за таксуване.

9. Trojan-Spy

Троянският шпионин е програмите, които автоматично се инсталират на вашите системи и ви подмамват ключови думи, правят екранни снимки и получават списъци с всички ваши изпълнявани приложения.

Препоръчителен антивирусен, анти-троянски и анти-зловреден софтуер

Kaspersky, ESET Nod32, Avast, AVG, BitDefender, Antivir и Trend Micro са най-надеждните антивирусни програми, които можете да опитате. Програмите срещу злонамерен софтуер включват Malwarebytes, Emsisoft и Zemana. Можете да изтеглите и извлечете някоя от тези антивирусни или анти-злонамерени програми, за да се отървете от троянските ботнети в рамките на няколко минути. Всички те показват информация как троянският злонамерен софтуер заразява вашите системи и не трябва да забравяте да стартирате сканирането всеки път, когато включите компютъра си.

November 29, 2017