Back to Question Center
0

Семалт: Дали Botnet е най-силната Cyberweapon?

1 answers:

Понастоящем ботетите се смятат за най-високопроизводителните кибернетични оръжия в съдържанието на маркетинговата индустрия. Botnets се възползват от крайните потребители на компютри и пълномощията за достъп без съгласието и познанията на собствениците. Джейсън Адлер Семалт Мениджър за успех на клиентите обяснява, че това кибер-оръжие може да засегне компютри, принтери или записващи устройства.

Какво трябва да знаете за ботнетите

Botnets са мрежа от джаджи, командвани от злонамерен софтуер, за да се промъкнат безшумно в уеб сайтове и устройства. Ботнетът се командва от ботанисти, киберпрестъпници, които контролират ботовете, без непременно да се промъкват в компютър. Bot-herders действат с помощта на командни сървъри, които ги овластяват да извършват атаки срещу организации.

Обикновено те се използват за кражба и достъп до финансова информация и пароли. Разделяното отказване на услугата е друго използване на ботнети, при които ботовете се контролират за увеличаване на трафика или изпращане на фалшиви заявки на конкретен уебсайт. В дългосрочен план целевият сайт завършва с претоварване, сценарий, който ги принуждава да затворят. Наскоро мрежите роботи са широко използвани за кражба на пари за благотворителни кампании.

Нарастването на роботните мрежи

Растежът и разширяването на интернет на нещата са изиграли съществена роля в увеличаването на броя на ботнетите. Устройствата за интернет неща (IoT) могат лесно да бъдат манипулирани и атакувани от ботнети в сравнение с компютрите. Shodan, двигател за устройства за IoT, обикновено се използва от bot-herders за идентифициране и откриване на уязвими устройства и приспособления в интернет.

Разработчиците, които разработват ботнет не само използват роботизирани мрежи за финансова печалба, но и ги отдават под наем на други злонамерени нападатели. Атакуващите се възползват от ботнетите, за да откраднат и да имат достъп до важна информация на уеб сайтове. Ботнет Bredolab е пример за роботна мрежа, която е била отдадена под наем на хакери. В замяна на това нападателите накрая плащат на разработчика приблизително 120 000 долара месечно.

Мирай беше друга атака срещу отказ от услуга, която стана вирусна. Разработчиците, които създадоха ботнет, предложиха кибер-оръжието за средно заплащане от 7 500 долара на час.

Съвети как да защитите компютъра си от ботнетите

Botnets се считат за опасни, тъй като атаките влизат в сила без предизвестието на компютърните потребители. След като се възползвате от това, компютърът Ви показва увеличение на трафика и по-бавна производителност. Ето трикове за това как да защитите устройството си от заразяване с ботнет мрежа.

  • Изключете ненужните функции от работата на вашия компютър. Хакерите се възползват от устройствата чрез отворени функции и пристанища.
  • На вашето устройство редовно се актуализират хардуер и софтуер. Поддържането на актуализираните програми и софтуер помага за откриването и блокирането на злонамерени файлове и ботове от достъп до вашия компютър.
  • Използвайте силни пароли и променете настройките по подразбиране на компютъра, за да избегнете компрометиране. Злонамереният софтуер и атакуващите сканират слаби пароли и фабрични настройки за достъп до вашето устройство.

В сегашния маркетингов сектор ботнетите се считат за най-устойчивите кибератаки в интернет. Не позволявайте на ботнетите да застрашат онлайн кампанията Ви. Бъдете бдителни, като изпълните гореописаните съвети Source .

November 29, 2017