Back to Question Center
0

Семалт Експерт: Как да останете в безопасност от Botnets?

1 answers:

Интернет на нещата (IoT) е сравнително нова технология, която е отговорна за свързването на различни устройства и предмети към интернет. Той предоставя и полезни данни за правилното функциониране на вашия компютър или мобилно устройство. В състезанието на конкурентни продукти, потребителите и производителите са разработили някои опасни техники, включително ботнети - luxury watches replica us.

Артем Абгарян, водещ експерт от Семалт , се фокусира върху факта, че ботнетите са група компютърни или мобилни устройства, свързани с интернет, контролирани от централизиран сървър или система. Този термин се използва най-често при конюгиране със специфични хакове, особено при атаките на Distributed Denial of Service (DDoS атаки).

Как хакерите извършват своята дейност?

С помощта на ботнети и стотици хиляди заразени компютри хакерите лесно могат да следят вашия IP адрес. Те използват уникалните си IP адреси, за да разграничат законните и фалшивите потребители. След като установят уникалните компютърни устройства и IP адреси, следващата им цел е да заразят тези устройства, така че да могат да изпълняват специфичните си задачи .

Опасност # 1: Откраднете информацията си

Интернет на нещата може лесно да открадне вашите лични данни и лични данни. Те работят със или без лошите паяци и наблюдават дейността ви безшумно. След като излезете от системата си, те незабавно започват да изпълняват функциите си и отвличат устройството ви за нула време..

Опасност # 2: Евтините устройства, особено компютрите

Пазарите са наводнени с евтини и евтини компютърни и мобилни устройства, уеб камери, термостати, подложки за йога, тигани и бебешки монитори. Трябва да избягвате да купувате нещо, което не е до марката, и това принадлежи на странна или неизвестна марка. Това е така, защото с такива устройства се свързват различни опасности. Ботнетите вероятно ще ги превърнат в жертва, като компрометират своята информация. Всички тези устройства трябва да бъдат свързани към интернет и да имат уникални IP адреси. С малко или никаква сигурност може да загубите достъпа си до устройствата си и хакерите може да откраднат потребителските ви имена и пароли за нула време.

Опасност # 3: Няма вградена защита - няма достъп до вашето устройство

Инсталирането на анти-злонамерена програма или антивирусен софтуер е от съществено значение. Трябва редовно да наблюдавате дейностите си онлайн и да поддържате някои резервни файлове. Проверявайте пакетите си за сигурност и не забравяйте да ги актуализирате. Също така трябва да имате силна парола с главни и малки букви, така че никой да не го познава лесно. Още през 2016 г. ботнетите компрометират голям брой устройства, само защото паролите им лесно се досещат. Средно десет хиляди устройства с неразделна част от интернет бяха компрометирани и предадени на доставчиците на интернет инфраструктура за поддръжка. Дори уебсайтовете като Twitter и Netflix бяха атакувани и хакерите скоро изчезнаха от интернет, след като извършиха престъплението .

Ботнетите, изпълняващи тези задачи, са създадени със специфичен злонамерен софтуер, известен като Mirai. Този злонамерен софтуер е отговорен за кражба на частни данни и пароли на голям брой устройства. Не беше гениален злонамерен софтуер, затова мерките срещу него бяха лесни. Атаките на DDoS са толкова широко разпространени и чести като ботовете и паяците. Те проникват в компютъра и мобилните устройства, искат потребителите да кликнат върху рекламите за измами и да проверят партньорските сайтове.

November 29, 2017