Back to Question Center
0

Semalt Експерт: Как да създадете обикновен Plugin WordPress

1 answers:

Създаването на персонализирана плъгин на WordPress е лесно. Повечето хора могат да намерят този аспект полезен, за да се справят с техните модификации и многобройни нужди. Приставките са части от PHP код, които променят начина, по който функционират вашите уеб сайтове. Възможно е да създадете този код и да го добавите към уебсайта си в WordPress, без да е необходимо да променяте основния код на уебсайта. В някои случаи може да се наложи да добавите към сайта си уникална функция, която няма готов търговски плъгин.

В тази статия за SEO, предоставена от Андрю Дихан, водещ експерт от Semalt , ще научите как да създадете своя персонализирана WordPress плъгин.

Основна структура на WordPress плъгин

В това ръководство за SEO ще се съсредоточим върху създаването на плъгин за WordPress. Това е прост PHP файл, който съдържа някои инструкции в него. В моето SEO мнение винаги е добре да създадете папка и да поставите PHP файла вътре. Тази папка трябва да съдържа подобно име с тази в приставката. След като създадете този файл, е важно да го качите в папката wp-content / plugins на сървъра ви. Приставката има няколко основни неща. Например, има заглавието.

WordPress плъгин заглавие

Обикновено заглавката има малка функционална структура, която WordPress може да разпознае. Например тя има:

Име на плъгин: Нашият нов плъгин

Това е най-простият формат на заглавката на приставка, която е съвместима със системата за управление на съдържанието на WordPress. Като правите тази стъпка, получавате работещ плъгин, който можете да активирате в областта на плъгините на WordPress. Въпреки това, няма функции. Следователно няма да промени функционалността на уебсайта Ви. Заглавието може да съдържа и друга информация, като например автор, описание, версия и т.н. Някои от тези данни може да са необходими за бъдещи цели на развитието.

Останалата част от приставката

Няма ограничения за инструкциите, които можете да поставите в приставката си..Въпреки това е от съществено значение да се отчете реакцията на уебсайта Ви като стратегия за строителството. Поставянето на твърде много кодове може да направи сайта Ви силно променен. Можете да променяте приставката си, колкото ви е необходима. Това е прост PHP файл, който можете да променяте като всяка тема, всяка модификация, която можете да направите във файла functions.php. От основна гледна точка е важно да се сведат до минимум промените, които можете да поставите на уебсайт на WordPress. Например, мога да използвам този фрагмент, за да помогна на уебсайта ми да пренасочва страница към друга, дори на изцяло нов уебсайт;

функция my_custom_redirect {

глобален $ пост;

ако (is_page || is_object ($ post)) {

ако ($ redirect = get_post_meta ($ post-> ID, 'redirect', true)) {

wp_redirect ($ redirect);

изход

add_action ("get_header", "my_custom_redirect");

Този фрагмент има една проста функция. Тя може да ви позволи да добавите персонализирана мета към всяка страница. Освен това, той може да ви помогне да добавите персонализирано "пренасочване", като използвате различен URL адрес. В предишното ми заглавие изглеждаше, че целият plug-in ще изглежда

/ *

Име на плъгин: Нашият нов плъгин

функция my_custom_redirect {

глобален $ пост;

ако (is_page || is_object ($ post)) {

ако ($ redirect = get_post_meta ($ post-> ID, 'redirect', true))

wp_redirect ($ redirect);

изход

add_action ("get_header", "my_custom_redirect");

Това е просто, за да създадете персонализирана плъгин WordPress. Както в случая по-горе, направихме плъгин, който може да пренасочва страници. Можете да добавите и друг ред от PHP код, за да изпълнявате различни функции на уебсайта си в WordPress Source .

November 29, 2017