Back to Question Center
0

Semalt експерт обяснява как да защитите компютъра от Botnets

1 answers:

Ник Чайковски, Семалт Управител на успеха на клиента, заявява, че спам имейлите са станали нещо обичайно за всеки интернет потребител. Повечето потребители на интернет получават ежедневно много спам имейли, които обикновено се стига до папката за спам. Благодарение на съвременните филтри за спам, потребителите могат да премахнат повечето от спам имейлите. Човек може да се чуди за източника и мотива зад тези спам имейли. В повечето случаи тези имейли идват от ботнет. Botnets са една от най-сериозните заплахи за сигурността на присъщия браузър - hospedar sites gratis php mysql. Наскоро ФБР съобщи, че в САЩ 18 компютъра са били компрометирани от хакери всяка секунда.

Какво е Botnet?

Ботнет се състои от много "зомби компютри", които са под контрола на нападател, обикновено без предизвестие на собственика. Атакуващият създава бот и го изпраща на тези персонални компютри. Оттук те могат да изпращат командния и контролен C & C сигнали от сървър. Компютър, който е заразен от този злонамерен софтуер, вече не се намира под команди на собственика. Нападателят вече може да изпълни команда като атака на DDoS на даден уебсайт. Бота е функционалната единица на ботнет. От кодирането на това приложение нападателят използва черна шапка цифровия маркетинг означава да го инсталирате на компютъра на жертвата.Някои от триковете, които използват, включват реклами за примамки и превключватели.Например, Facebook приложения от злонамерени източници обикновено съдържат заразени файлове. Някои от тези имейли включват троянски коне, заразени файлове или прикачени файлове.След инсталирането на зловреден софтуер на компютъра на пострадалия, атакуващият трябва да използва клиентска програма на отдалечено място, за да изпраща инструкции до ботовете. Мрежата от ботове може да съдържа над 20 000 независими ботове, изпълняващи подобна задача. След това атакуващият изпраща инфекцията на сървър за командване и контрол (C & C) чрез:

  • C & C на ботове: Този метод включва изпращане на инструкции до мрежата от ботове и получаване на тях директно на сървъра. Това е вертикален модел на комуникация.
  • Връзка с партньор Бот може да комуникира директно с друг бот. Това представлява хоризонтален начин за изпращане на инструкции и получаване на обратна връзка. В този метод bot-master може да контролира общия ботнет.
  • Хибрид: Тази тактика е комбинация от двата метода, описани по-горе
  • .

При стартирането на успешен ботнет атакуващият може да извършва киберпрестъпления като кражба на вашите данни. Лични данни като имейли и пароли могат да изтекат чрез тези средства. Обикновено кражбата на кредитни карти, както и загубата на пароли, се случват чрез атаки на ботнет. Потребителите, които съхраняват чувствителни данни, като например идентификационни данни за вход, финансова информация, както и информация за онлайн плащане, рискуват да бъдат атакувани от тези хакери.

November 29, 2017