Back to Question Center
0

Семалт експерт от Исламабад: Какво е търсачка и как работи?

1 answers:

Повечето хора често се чудят как уеб сайтове за търсачки . И така, каква е търсачката и как тя работи? Търсачките са уеб сайтове в интернет, които помагат на потребителите да намират информация, съхранявана в интернет.

На най-основното ниво думата "търсачка" се използва, за да се опишат търсещите машини, базирани на crawler / spider, както и директории, задвижвани от хора. И двата вида търсачки събират своя списък по различни начини, но в тази статия Sohail Sadiq, водещ специалист от Semalt , се фокусира върху търсещата машина на Google - best free reporting tool for mysql data.

Най-вече, търсачките имат три общи неща:

1. Търсенето им в интернет се основава на конкретни думи, определени като важни

2. Те съхраняват индекса на тези думи и местата, където са намерени думите

3. Те позволяват на посетителите или потребителите да търсят думи или комбинация от думи, намерени в този индекс

По време на процеса на обхождане търсачките използват автоматични скриптове, известни като паяци или роботи, които непрекъснато търсят в мрежата. Роботърите се насочват от програма, която осигурява URL адресите на скриптовете да обхождат .

След процеса на обхождане копията на уеб страниците, открити от паяците, се индексират..Програмата за индексиране на уеб сайта записва думи от отделни страници заедно с URL адресите, в които са намерени думите в таблицата .

Когато връщането на търсещата машина води до отговор на заявка, зададена от потребител, тя предоставя най-подходящите резултати в зависимост от направената заявка. Обикновено резултатите се показват в съответствие с определени критерии, които се определят от алгоритми, използвани за измерване на уместността на съдържанието спрямо думите, въведени от потребителя, който търси конкретна информация .

Докато формулите, използвани от търсачките, са стриктно защитени тайни, броят времеви периоди, в които конкретната дума се появява в съдържанието и нейната позиция в копието на уебсайта, обикновено са основните фактори, които определят уместността на страницата към конкретната дума. Резултатите, които се считат за изключително подходящи, са изброени в горната част на резултатите от търсенето в сравнение с по-малко значими резултати. Други фактори, които определят как резултатите от търсенето в търсачките включват заглавия на страници, вътрешни връзки към други страници, входящи връзки от други сайтове с висок авторитет и мета тагове.

Платени резултати спрямо органични резултати

Обикновено търсачката дава резултати в две категории: платени резултати и органични резултати. Органичните резултати се получават поради описания по-горе процес. От друга страна, платените резултати включват маркетингова техника, в която уебмастърите плащат търсачките, за да могат сайтовете им да се показват в резултатите от търсенето. Освен че са сигурни, че уеб сайтовете са индексирани, платеното включване гарантира, че роботите посещават техните сайтове по-често. Различните машини за търсене категоризират платените резултати по различен начин. Докато някои дисплейни платени включвания са реклами, други ги показват като резултати заедно с органични резултати.

Какво е маркетинг с търсачки?

Маркетингът в търсачките, известен като SEM, се отнася до процеса на извършване на промени в даден сайт, за да се подобри класирането му в страниците с резултати от директории и търсачки. По-голямата част от времето думата SEM се използва за обозначаване на платени техники, насочени към подобряване на класирането на уебсайта. Те включват заплащане на клик (PPC), заплащане на включване, банерни реклами и други маркетингови програми, предоставени от търсачките.

Оптимизация за търсещи машини

Оптимизация за търсещи машини, известна като SEO, е процесът на промяна на структурата и съдържанието на уебсайта, за да стане по-лесно да се появи на резултатите от органичните търсачки. Тези техники включват:

  • Промяна на мета тагове или заглавия
  • Оптимизиране на URL адреси
  • Пренаписване на копие на тялото
  • Отстраняване на флаш съдържание или рамки
  • Включване на входящи връзки, вътрешни връзки и обмен на връзки със сайтове с правомощия
  • Включване на карта на сайта
  • Оптимизиране на съдържанието чрез използване на PDF файлове
  • Оптимизиране на структурата на директорията
November 29, 2017