Back to Question Center
0

Semalt Expert: Изключване на IP адреса от Google Анализ

1 answers:

Администраторите на уебсайтове в тази ера на SEO оценяват Google Анализ като инструмент за анализ на трафика на уебсайта . Предоставя ценни данни, свързани с бизнеса, относно техните онлайн взаимодействия с клиентите. Между другото, не можем да гарантираме точността на тези ценни данни, тъй като някои потребители просто посещават уебсайтове, за да получат конкретна информация, без да купуват нищо.

Въпреки това Игор Гаманенко, Семалт мениджър за успех на клиентите, казва, че ако искате да гарантирате точността на отчетите си, трябва да проверите всички източници на данни, така че генерираните отчети да отразяват само реалния уебсайт посетителите. По ирония на съдбата, Google Анализ също регистрира опитите за влизане от администратора, въпреки че никога не предприема никакви други действия освен поддръжка. Следователно администраторът трябва да се изключи от Google Анализ, като ограничи IP адреса на домейна от отчетите в Google Анализ. Преди да видим как можем да направим това, трябва да разберем как функционират адресите на интернет протоколите (IP). Всяко електронно устройство, използвано за достъп до интернет, има собствен уникален IP адрес. Ще трябва да получите IP адресите за всички устройства, използвани за влизане в уебсайт и Google Анализ.

Най-лесният и най-разпространен начин за получаване на вашия IP адрес е да търсите "what's my IP адрес" в търсачки като Google. Номерата на IP адресите се появяват в последващата секция за резултати, разположена в горната част на уеб страницата. Трябва да копирате тези номера на IP адреси за бъдещи справки. Продължете към профила си в Google Анализ, кликнете върху раздела "Администриране" в горната част на страницата. В третата колона от дясната страна на уеб страницата има секция "Филтри". Изберете "Филтриране" и завършете последната стъпка за създаване на филтъра, като използвате опцията "+ Нов филтър". Ще ви се наложи да зададете име на новия филтър.

На този етап трябва да конфигурирате филтъра. Има 2 опции за конфигуриране на филтърния тип; "Предварително дефинирани" и "Потребителски". След това изберете между "Изключете" и "Включете" IP адреса.В нашия случай ще бъдете задължени да дефинирате източника или местоназначението на трафика, за да изключите или включите.Ние разчитаме на изрази, за да конфигурирате кода, следователно изберете "Expression" опцията и в следващата падаща меню кликнете върху "които са равни на". В резултат на това меню ще ви помоля да посочите IP адреса на търсеното по-рано устройство. Прекратете процеса, като кликнете върху опцията "Запазване", за да може конфигурацията да се приложи Този процес на включване или изключване се прилага само за един IP адрес Ако използвате няколко устройства и следователно имате много IP адреси, които да изключите, трябва да повторите всички стъпки, описани по-горе, в същата последователност.

След като IP адресите са изключени от Google Анализ, можете свободно да сърфирате в уебсайта си, без да се притеснявате от отразяването на спам от препратки в отчетите. Данните, които съхранява, са точни и представляват дейността на клиентите Source .

November 29, 2017