Back to Question Center
0

Semalt говори за мерките срещу спама в Google Анализ

1 answers:

Когато се справяте с Google Анализ, едно нещо, което наистина искате да направите, е да се съсредоточите изцяло върху данните си. За съжаление, винаги има дразнещо странно и разочароващо среща със спам съобщения. Спамът в Google Анализ се превърна в наистина спорен въпрос, поради което тази статия разяснява същото.

През последните 2 години Google Тенденции показва значително увеличение на броя на търсенията в Google Анализ и как да го преодолеем. Спамът по същество се отнася до фалшив трафик на препратки, генериран от паяци и ботове в отчетите за препратки, които алтернативно омаловажават отчетите за данни от Google Анализ. Така че, Artem Abgarian, Семалт експерт, предава важна информация за това как да се премахне този спам за сезиране .

Първо, трябва да дефинирате всички източници на проследяващ код на Google Анализ, който е достъпен предимно от основния и алтернативния домейн на уебсайта Ви. Обикновено дефинираме домейни, като използваме Регулативни изрази, които не е нужно да бъдете техническа манипулация, която да приложите. Те просто включват въвеждането на всеки домейн с обратно наклонена черта (\) преди всяко пълно спиране, като отделя всеки домейн с тръба (|). Освен това, уверете се, че няма вътрешни разстояния или между тях. Щом определите източника на трафик към вашия домейн, ще можете да използвате филтър, за да почистите всички данни, които се разпространяват от фалшиви уеб сайтове. Настройката на филтъра може да се активира, като се придвижите към "Администриране", кликнете върху "Филтри", след това върху "Добавяне на филтър", след това изберете типа на филтъра като "По избор" и потвърдете действието в опцията "Включване". ", за да се уверите, че промените са приложени и съхранявани..

Някои данни за спам могат да минат през филтрите ви с помощта на роботите в посочените или дефинирани имена на домейни. В този случай използвайте персонализирани филтри, за да изключите всички известни източници на спам данни. По-активно можете да сканирате и оценявате данните си чрез отчетите за придобиване, които разкриват всички източници на данни. Този подход не само ви позволява да почистите отчетите си, но и да се свържете и да разберете отчетите. Тази стъпка се активира, като кликнете върху "Придобиване" и се придвижвате в отчета "Източник / Средство". След като разгледате всички източници на данни и намерите спам, продължете да създавате персонализирани филтри с команди, за да изключите източниците на спам от данните си, както е описано по-рано. Също така имайте предвид, че регулярният израз за всеки персонализиран филтър не трябва да надвишава максимум 255 знака, което означава, че ще изисквате няколко филтъра, за да ограничите няколко източника на спам.

На трето място, бъдете склонни да премахнете фалшивия кодиран език в отчетите си. Обикновено кодираният език има около 5 знака. Фалшивият кодиран език има повече знаци, като пълни спирки. В този случай, регулярни изрази като {13,} | \. се използват за създаване на персонализирани филтри, които изключват кодирания език с 13 или повече знака, включително пълни спирки.

Не на последно място, трябва да премахнете спам в Google Analytics, като активирате филтрирането на BOT, което ограничава отчетите за известния трафик на bot или паяк. Конфигурирайте това, като отворите "Admin", изберете "View Settings" и кликнете, за да проверите опцията "Bot Filtering". Тези мерки ще ви освободят от чувството на неудовлетвореност, преди Google да представи постоянно решение Source .

November 29, 2017