Back to Question Center
0

Semalt Исламабад експерт: Защо сайтове и търсачки използват уеб Crawlers?

1 answers:

Процесът на обхождане на уеб може да се дефинира като използването на уеб роботи за извършване на оптимизация на търсачката .

И така, какво е уеб робот? Майкъл Браун, мениджърът за успеха на клиентите на Semalt , обяснява, че уеб роботът е програма за скриптове, използвана от търсачките за автоматично и методично сърфиране в мрежата. Уеб робот се използва от търсачките, за да обедини всички най-добри резултати в търсенето - retention in insurance term. Тя предоставя на потребителя опции за изображения или изображения, видео, аудио, новини, жълти страници и бели страници. Уеб роботите също се наричат ​​уеб паяци или робот за търсачки.

Роля на уеб траекторията

Уеб робот играе много важна роля в търсачката. Тя играе различни роли, за да гарантира, че търсачката работи ефективно. Всяка търсачка изисква използването на уеб паяци по няколко причини. Ролите на уеб роботите включват

Предоставяне на данни. Повечето уеб сайтове и търсачки използват уеб роботи, които им предоставят най-новите данни от всеки друг уебсайт. Уеб роботът е в състояние да обедини цялата информация при търсене.

Създайте записи на индекс на търсачката. Уеб роботът обикновено обхожда из цялата мрежа и чете всички уебсайтове информация и други подробности. След това тя използва тези данни от индекс на търсачката.

Изграждане и ревизиране на индекси. След като премине през всички уеб сайтове и техните уеб страници, в крайна сметка, уеб роботът се завръща у дома. След като се върне у дома, събраната информация ще бъде използвана от търсачките, за да се преразгледат и изградят индексите за търсене. Повечето такива двигатели като Yahoo и Google използват за тази цел уеб паяци.

Автоматизирайте задачите по поддръжка на уеб сайтове, за да валидирате HTML кода, да събирате всички видове информация от различни уебсайтове и да проверявате връзките, уеб сайтовете използват уеб роботи. Тяхната способност да събира цялата тази информация е важна за поддържането на уебсайт. Ако даден сайт използва уеб паяк, информацията, която събира уеб паячето, се актуализира автоматично на уеб сайта или търсачката. Всички свързани търсения също ще бъдат актуализирани, което означава, че сайтът винаги е актуален с всяка подробност на информацията в мрежата.

Информацията, събрана от уеб робот, е определяща за данните, показани в индекса на уеб сайтове. Всяка търсачка и уебсайт зависи от техните роботи за уеб, за да съберат цялата информация и да ги актуализират. Тяхната приложимост зависи до голяма степен от това, което се събират от техните роботи. Това, което се показва по време на търсенето, се определя и от информацията, събрана от роботите от уебсайтове. Уеб роботът гарантира, че когато започне търсенето, търсачката ще предостави всяка информация, свързана с подходящи ключови думи в търсенето.

November 29, 2017