Back to Question Center
0

Семалт: Изключване на вътрешния трафик от селен WebDriver В Google Анализ

1 answers:

От време на време сайтът изисква тестване за определяне на нивата на оптимизация. Selenium WebDriver и Watir са сред използваните автоматични инструменти за тестване на UI. Поради това разработчиците трябва да вземат под внимание факта, че при достъпа до сайта те също ще се считат за вътрешен трафик. Разумно е да изключат такъв трафик от Google Анализ, за ​​да предотвратят изкривени отчети.

Джулия Вайшнава, старши мениджър за успеха на клиента на Семалт , заявява, че е относително лесно да се елиминира трафикът от селен, ако се извършва в средата за тестване. Човек може да използва GA от продукцията за отделяне на данните от анализа. Другият метод е да се избегне добавянето на GA разширение към тестов сървър.

Въпреки това, ако разработчикът използва Селен срещу производството, има няколко начина, чрез които може да се изключи трафикът, генериран от Google Анализ. Някои изискват изключване на конкретен трафик, докато други изискват пълна актуализация на кода за тестване на селен.

Общи решения

1. Изключете IP / ISP. Програмистът може да създаде персонализиран филтър за определен IP адрес или група от тях, или ISP за предотвратяване на записа на вътрешния трафик. Стъпките, които трябва да изпълните, са:

    Изберете Администриране, отидете до Филтри и изберете Добавяне на филтър. Изберете Създаване на нов филтър и изберете персонализирана функция. Потърсете бутона Изключете и го изберете.

    Изберете IP адрес от полето за филтриране и IP адреса от шаблона на филтъра.

Методът може също така да филтрира трафика, който не се генерира и от селен..Ако лицето, провеждащо тестовете, използва динамични IP или разпределени CI системи, поддържането на всички от тях в Google Анализ може да се окаже прекалено досадно за тях.

2. Не е необходимо да променяте настройките в Google Анализ. Те могат просто да попречат на трафика да стигне до сървъра. Това означава, че те ще трябва да редактират файла на хоста на машините, използвани за тестовете. Това включва добавяне или премахване на разрешения за средата за тестване. Той блокира целия трафик от всички сайтове, което не е идеално нещо за даден сайт.

Специфични решения за селен

1. Проследяващият код, използван в Google Анализ, е JavaScript и разумно решение би било да го забраните, така че GA да не записва трафика. Съвременните уеб сайтове обаче разчитат на JavaScript, което прави отговора невъзможен, освен ако сайтът за фокус не го използва изобщо. Тъй като Селенът разчита на JavaScript, деактивирането на функцията може да доведе до странни резултати от тестове.

2. Задаване на персонализирани потребителски агенти Сайтът Wrap в Google Анализ дава възможност да се създаде израз на if да се игнорира трафика от някои от потребителите, използващи селен. По този начин той служи като друго приемливо решение за справяне с вътрешния трафик от тестовете на селен .

3. Google има официални плъгини, които дават на собственика на сайта възможност да се откаже от Google Анализ. Ако някой инсталира приставката, Google не събира или използва никаква информация от този сайт. Селенът не се стартира без инсталирани персонализирани добавки, което означава, че ще трябва да ги добавите ръчно.

4. Използвайте Proxy BrowserMob е прокси, използван от разработчиците, тъй като има опция за черен списък. Той е полезен при блокиране на данните, изпратени до Google Анализ Source .

November 29, 2017