Back to Question Center
0

Semalt: Как да блокираме уеб сайтове в Google Chrome в рамките на минута

1 answers:

При настоящите преживявания на уеб браузването в някои случаи може да е от съществено значение потребителите да блокират уеб сайтове. Например родителят може да иска да ограничи достъпа на децата до уеб сайт за съдържание за пълнолетни. В други случаи може да се блокира сайт, който продължава да се появява - ego one coils burnt.

Ръководителят на успеха на клиента на Семалт , Майкъл Браун, предлага някои методи, които хората използват за предотвратяване на тези уеб сайтове .

Тази SEO насока съдържа няколко метода, обясняващи как да блокирате някои сайтове от вашия компютър. Ще използваме Google Chrome като примерен браузър. Тези методи се отнасят за различни компютърни браузъри и различни разширения. Процедурата може да варира малко, поради вариациите на авторите на кода. Не трябва обаче да се притеснявате за операционната система. Тези методи включват:

1. Използване на разширения за Chrome

Възможно е да използвате някои добавки и разширения, за да ограничите използването на някои функции на браузъра. Някои от тези добавки имат повече функции, като достъп до парола за добавяне на друг защитен слой. В тази насока за SEO ще използваме разширение с името BlockSite. Можете да инсталирате тази добавка от уеб браузъра Chrome Web App Store. Можете да инсталирате този Addon и да кликнете върху бутона Install (Добавяне към Chrome).

С този addon можете да добавяте уебсайт към черния списък, когато го разглеждате, като кликнете върху неговата икона. Можете да активирате и деактивирате функциите на този Addon. Освен това, винаги можете да се придвижвате до неговите опции и да управлявате черните списъци..Когато кликнете върху връзката до домейн в черния списък и получите съобщение "блокирано", това означава, че разширението работи правилно. Другите разширения могат или не да използват тази процедура, но да работят по подобна концепция.

2. Блокиране на уеб сайтове на компютър с Windows

За хората, работещи с Windows PC, може да е от съществено значение да се блокира целият сайт от хоста му. За да постигнете това, кликнете върху старт на вашия настолен компютър и въведете "C: \ Windows \ System32 \ drivers \ etc \" в панела за търсене за стартиране. От тук се нуждаете от десния бутон за избор и редактирайте файловите хостове, като използвате прост софтуер за редактор на бележки.

Можете да използвате код 127.0.0.1 плюс името на уебсайта, за да го блокирате. Браузърът ви може да спре достъпа до него от конкретния компютър. Използвайте нов запис на различен ред, за да блокирате повече уебсайтове. За да предотвратите целия домейн, въведете в сайта, без "https: // или www", за да се показват всички протоколи.

3. Използване на софтуер на трета страна

Някои приложения за персонални компютри могат да ви помогнат да ограничите достъпа до някои уеб сайтове. Когато инсталирате този софтуер, не е нужно да разберете как да блокирате всички сайтове. Те могат да направят всичко за вас. Този софтуер може да включва защитни стени или антивирусен софтуер. Повечето от тези приложения обаче може да изискват някои такси за тяхното използване, тъй като те не са безплатни.

4. Блокиране на сайта чрез Router

За напреднали потребители е възможно да блокирате цяла мрежа. Тази процедура е малко технически и може да се наложи да наемете експерт. Трябва да блокирате уебсайт от IP адрес. Обаче е важно да направите резервно копие на конфигурацията на рутера. Можете да се върнете към тези промени само в случай, че нещо се обърка.

November 29, 2017