Back to Question Center
0

Semalt: Какво е спам Bot и как да го блокира

1 answers:

Ако сте влезли в профила в Google Анализ и сте наблюдавали внезапно нарастване на сесиите, шансовете са, че ботове и спам за препращане са засегнати от уебсайта Ви. Виждате ли, че ще получите продажби и потенциални клиенти, но ако погледнете по-близо до източника на сесиите, ще ви дадем представа за това, откъде идва трафикът. Спамботите са основно отговорни за нискокачествения трафик на уебсайтове . През последните години все повече и повече уеб администратори се оплакват, че препращащите спам ботове обхождат сайтовете си и изглежда, че истинските хора са посетили уеб страниците ви. Черната шапка SEO и отрицателните спам ботове могат да изкривят данните ви в Google Анализ в голям брой. Освен това тези ботове се появяват, тъй като са посетили сайта ви няколко пъти, но степента на отпадане е 100%. Не получавате положителни данни и класирането на сайта Ви започва да намалява ден след ден.

Какво е спам Bot?

Frank Abagnale, Семалт Управител на успеха на клиента, обяснява, че ботове са автоматизирани програми, които имат способността да изпълняват действия без ръчно въвеждане. Бота е отговорен за извършването на редица задачи, които истинският човек може да изпълни в рамките на часове, дни или седмици. Ботовете се нуждаят само от няколко секунди, за да изпълняват няколко задачи едновременно и са създадени, за да посещават неестествено вашия сайт.

Разликата между незаконни и легитимни ботове

Легитимните или истински ботове принадлежат към търсачката като Bing, Yahoo и Google. Те могат да индексират уебсайта Ви и да показват всичките ви страници в резултатите от търсенето . Тези ботове не навредят на сайта ви по никакъв начин, докато незаконните ботове са предназначени да навредят на уебсайта Ви..Изглежда, че посещават сайта Ви и могат да ви дадат много мнения, но те не са подходящи за сайта и се наричат ​​отрицателни ботове. Най-често срещаните и известни ботове за насочване на спам са event-tracking.com, free-share-buttons.com, social-buttons.com, darodar.com и get-free-traffic-now.com.

Съществуват някои вариации около тези уеб сайтове и техните URL адреси се показват автоматично в профилите в Google Анализ. Ако следвате URL адресите си, за да научите повече за тези компании и техните рекламни пакети, шансовете са те да навредят на уебсайта Ви. Ако например в профила си в Google Анализ видите спам за препращане (see-your-website-here.com), трябва да я премахнете възможно най-скоро.

Как да блокирам спам ботове в профила си в Google Анализ?

Почти всички сайтове за препращане на нежелани съобщения са големи нарушители и трябва да бъдат освободени възможно най-скоро. Ако срещнете нов спам за препратки в профила си в Google Анализ, трябва да го филтрирате, но недостатъкът в тази процедура е, че лошите ботове ще продължат да посещават отново уебсайта Ви. Това означава, че те ще заемат ресурсите на вашия сървър и ще повлияят на скоростта на зареждане на вашия сайт. Възможно е обаче да се използва .htaccess файл, за да се блокират всички спам уебсайтове. Струва си да кажете, че файлът .htaccess е мощен начин да блокирате цял подозрителен сайт. Първата стъпка е да въведете конкретен код във вашия .htaccess файл. Ако този файл не работи правилно, трябва да качите нов .htaccess файл в корена на домейна.

Друг бърз и лесен начин за отстраняване на спам-бот е създаването на разширени филтри в профила Ви в Google Анализ. Влезте в профила си и кликнете върху раздела Администриране. От това трябва да отидете на опцията Създаване на нов изглед, а в секцията за име на изглед на изгледа, ще видите бутон Спам безплатно. Тук трябва да кликнете върху опцията Нов филтър и не забравяйте да наименувате филтъра си Source .

November 29, 2017