Back to Question Center
0

Семалт обяснява разликата между отказ от служебни атаки, кийлогване и злоупотреби с плащане на кликване

1 answers:

Програмите за шифроване са предназначени за откриване на ботове и предотвратяване на събирането на всякакъв вид информация. Много е жалко, че ботнетите са били приспособени да разрушат сигурността и те инсталират програми за keylogger в заразените машини. Keyloggers помагат на босовете да контролират и филтрират всички програми на компютърно устройство, които след това се използват за отвличане на PayPal ID или данни за кредитната карта - long term care insurance best rated companies. Botnets се използват и за разпространение и разпространение на различни видове вируси и ботнети в мрежата. Те улавят потребителите в злонамерени дейности и изпълняват своите компютърни устройства, както и имейли за електронна поща. Ако случайно кликнете върху система "плати-на-клик", ботнетите могат да имат достъп до финансовите ви данни. Зомбита са широко използвани за манипулиране на информацията на потребителя, за да спечелят пари от системите си с плащане на кликване.

Джак Милър, Senior Manager (Senior Customer Success Manager), обяснява, че ботнетите се използват за стартиране на атаки на конкретно компютърно устройство или мрежа и прекъсване на услугите чрез отвличане на връзките. Освен това те консумират честотната лента на вашата мрежа и претоварват системните ресурси..Атаките за отказ от услуга (DoS) обикновено се използват за унищожаване на мястото на състезателя и играят жизненоважна роля при отстраняването му.

Botnets Размер:

Botnets варират по сложност и размер; някои от тях са големи, докато другите са малки. Големите ботнети имат хиляди индивидуални зомбита, а малките ботнети могат да имат само няколкостотин дроуни. Ботнетите бяха открити за първи път през юли 2010 г., когато ФБР арестува млад словенка. Той беше обвинен, че разпространява злонамерени неща от стотици до хиляди компютърни устройства. Средно 12 милиона компютъра са били заразени с ботнети. Има различни видове злонамерени ботове, някои от които могат да заразят компютърните устройства по същия начин, както вируси или злонамерен софтуер, а някои от тях са малки и не могат да заразят устройството ви на всяка цена. Една робот мрежа или ботнет е групата от зомби компютри или ботове, които се управляват от спамъри и манипулират множество устройства. Ботетата вероятно ще бъдат легитимни мрежи от компютърни устройства, които обработват едни и същи програми или група от компютри, заразени с вируси и злонамерен софтуер. След като бъде инсталиран на компютъра ви, най-вече без знанието на потребителите, вашият компютър ще се превърне в зомби, дроун или компютър за нула време. Тя няма да работи правилно и няма да устои на контролите на бот контролерите. При такива обстоятелства програмите за борба с зловреден софтуер или антивирусният софтуер трябва да бъдат активирани възможно най-скоро.

Спам и наблюдение на трафика:

Ботнет също се използва за заразяване на протокол TCP / IP на компютърно устройство и прилага конкретните си приложения към него. Ботенетата се използват широко при конюгиране с няколко зомбита и вируси и събират имейл адресите. Те изпращат на жертвите голямо количество данни за спам и фишинг имейли. Обикновено зомбита и ботове се използват, за да измамят потребителското име и паролата на потребителя, така че ботът да може да контролира функциите си и да го използва. Трябва редовно да актуализирате защитните си елементи, за да гарантирате безопасността си онлайн.

November 29, 2017