Back to Question Center
0

Semalt: Ръководство за трафик на Botnet - Как да се избегне

1 answers:

Бота е автоматизиран "компютър за зомбита", който се държи като истински човек. А бот може да зарази края на сървъра или края на потребителя. Например, ботове могат да извършват огромни злонамерени атаки, засягащи персонални компютри или мобилни устройства - computer experts corporation reviews. По същия начин ботовете могат да атакуват сървър, причинявайки множество вреди като DDoS атаки. Много уеб сайтове като Google и PayPal зависят от ботовете, за да опростят своите дейности. Повечето от персонализираните преживявания за сърфиране зависят от ефективното използване на ботове. Хакерите и други хора с лоши намерения също могат да използват ботове за извършване на измами по интернет. Ботове не са лош софтуер, но имат значително приложение за множество интернет измами. Например, някои уеб сайтове съдържат ботове, които могат да натрупат информация за кредитни карти от много потребители.

Artem Abgarian, старши мениджър за успеха на клиентите на Semalt , дава тук някои убедителни въпроси в това отношение.

Как се създават ботнетите

Човек може да се запита какво е ботнет трафик и какво може да направи. Ботнетът включва група или мрежа от тези "зомби компютри", които работят заедно, за да изпълняват подобна функция. Многобройни ботове или машини, засегнати от ботове, могат да се държат като зомбита по различни сървърни отговори. Обикновено атакуващият търси случаи на уязвимост на жертва или цел. Оттам те се насочват към инсталирането на софтуера на компютъра на жертвата. Популярно хората използват спам имейли, за да изпращат ботове на компютрите на хора. Те след това измамват жертвата, като кликват върху бутона за подканваща фраза, който инициира цялата атака. Други измамници изпращат спам имейли, съдържащи злонамерен софтуер и троянски коне..

Когато ботът е инсталиран на компютъра на жертвата, сега той използва мрежата на компютъра, за да извърши атаките си. Например, те се свързват със сървъра си на домейни, където идват командите и инструкциите. Лицето, което стои зад атаката на "бот", използва сървъра за командване и контрол (C & C), за да събира всяка необходима информация от заразените машини.

Атакуващ уеб сайт, който работи с ботнет схема, има клиентска програма, която съдържа набор от инструкции за ботове. Тези задачи могат да включват събиране на данни, изпълнение на браузър (пароли, кредитни карти, влизания и кеш), контролиране на компютър или дори използване на компютърен хардуер на жертвата. Един аспект на гъвкавостта на ботнетите включва способността да се контролират някои единични или множество ботове .

Ефекти на ботнетите

Botnets компрометира интернет сигурността на многобройни уеб сайтове. Информацията и сигурността на данните са засегнати от тези ботнет атаки. Когато ботнет инсталира злонамерен софтуер на потребителския компютър, тази информация вече не е под контрола на потребителя. Хора, които съхраняват чувствителна информация като финансови сметки, банкова информация, идентификационни данни за вход и т.н .; на заразена система рискува да загуби от нападателите .

Атакуващите могат да атакуват колкото се може повече компютри по свои причини. Например, атаките на "ботнет" са извършили атаки на отказ от обслужване по мрежи. DDoS атаките включват изпращането на много уеб заявки към сървър, което забавя ефективността му поради графика. В крайни случаи, хората свалиха цял сайт с тези техники .

Заключение

Битовият трафик е често срещан проблем при използването на интернет. Например, хората могат да стартират ботнет атаки, за да създадат фалшив трафик или спам за препращане. Тази статия в SEO съдържа информация, като например какво е трафикът на ботнет. Можете да сте в състояние да предпазите вашата система от последиците от тези ботнет атаки.

November 29, 2017