Back to Question Center
0

Семалт: Семантично търсене и защо това има значение

1 answers:

Семантичното търсене бе въведено от Google през 2006 г. чрез актуализацията на Hummingbird. Това е по-сложно търсене, тъй като той отчита много фактори при отговарянето на запитвания. Актуализацията на Hummingbird въведе повече от просто разговорни въпроси - wheat storage container. Той разглежда всяка дума, контекст и друга информация.

Райън Джонсън експерт Семалт заявява, че семантичното търсене включва използването на много ресурси. Търсещата машина използва информацията, която е събрала във времето, за да даде точни резултати. Информацията, събрана във времето, включва контексти, които Google може да научи въз основа на историята на потребителите, регионалните тенденции, сезоните, правописните грешки и други фактори, които информират моделите за търсене.

Обмислете, когато въвеждате разговорни заявки и получавате точни резултати. Или, когато видите резултати, показващи автоматизирано коригирано неправилно изписване, информацията се показва в графичен, а не в текстов формат. Всичко това сочи семантични, а не търсения на ключови думи.

Семантичното търсене излезе от семантичната мрежа, изградена върху онтологии. Онтологиите са рамки на факти и информация, които съставляват система от знания. Така че онтологиите дават възможност за анализ на суровини въз основа на мрежа от свързани фактори.

Как се отразява търсенето

Помислете за мета маркерите като прости семантични функции в семантичната мрежа, която осигурява рамка за споделяне на данни в мрежата за търсене в този случай. Metatags представляват малка част от информацията като семантично търсене за достъп до повече информация от различни уеб източници.

Семантичното търсене се подобрява благодарение на машинното учене, така че той има широк поглед върху запитванията и взема предвид факторите, които могат да установят намерението на търсещия потребител. Ако резултатите от търсенето се основават само на ключови думи, ще трябва да пресетите стотици, може би хиляди или повече резултати, преди да намерите правилния резултат.

Така че, когато мислите за точността и удобството, семантичното търсене е по-добро от простото търсене на ключови думи, спестява време и прави търсенето в мрежата по-лесно. Това е най-доброто нещо за семантичното търсене.

Въздействие върху уебсайтовете

Значителен ефект от семантичното търсене е, че страниците могат да се класират високо въпреки липсата на някои ключови думи. Например, ако страница предава информация за ремонт на дървени палуби без точната фраза на ключовите думи, тя все пак може да се появи сред най-добрите резултати.

Търсачките не разчитат изцяло на заглавните тагове и ключови думи, но също така разглеждат намеренията на потребителите от поведението им в браузъра. Други фактори, които влияят върху резултатите от търсенето, са сезонните фактори и местните тенденции.

Как влияе върху маркетинга на съдържанието

Семантично търсене на магии за думата за пълнене на ключови думи. Това е принудило търговците да инвестират повече в стойността на съдържанието и четливостта. Ако пуснете своите SEO и съдържателни маркетинг дейности в съответствие с текущите най-добри практики, семантичното търсене е страхотна новина за вас. Точните ключови думи вече не са основната грижа на всеки специалист по маркетинг на съдържанието. Търсачките могат да разберат значението на съдържанието ви и да насочат потребител, който се нуждае от него чрез резултати от търсенето.

Най-доброто съдържание е интуитивно, тъй като той предвижда нуждите на потребителя. Така че възможностите за разширено търсене означават, че трябва да разбирате перспективите си по-добре. Тогава вашето съдържание ще резонира с намерението си и търсачките могат да ги насочат към вашата страница.

November 29, 2017