Back to Question Center
0

Семалт срещу ботове - начини за борба с тях

1 answers:

Ботнетите работят в конюгиране със заробените компютри и зомбита и заразяват голям брой устройства от цял ​​свят. Ботнет е колекцията от компрометирани компютри, които са били отвлечени и сега се използват за извършване на някои незаконни задачи. Хакерите не трябва да използват вашия IP адрес, за да атакуват вашето устройство - baumwollstoff leicht. Вместо това, те просто създават огромни мрежи от зомби компютри и контролират различни устройства от отдалечено място.

Ботнетите започнаха да се появяват през 2001 г., когато финансово мотивираните хакери изпратиха онлайн подозрителни кодове и нападнаха голям брой незащитени устройства без знанието на потребителите.

Тук Artem Abgarian, водещ експерт в Семалт , обсъди различните начини за борба с ботнетите онлайн .

1. Наемане на уеб филтриране

Уеб филтриращите услуги са най-добри и достоверни досега. Те ни помагат да сканираме нашите системи за възможни ботове и необичайно поведение. Също така, тези услуги сканират злонамерените дейности и блокират сайтовете, които изпращат подозрителни ви посещения. FaceTime Communications, Websense и Cyveillance са някои от примерите за услугите за уеб филтриране, на които можете да разчитате. Те наблюдават вашите онлайн дейности и предпазват устройствата ви от подозрителни неща като изтегляне на JavaScript и извършване на сканирания на екрана. Освен това, те подмамват ботнетите и правят вашето браузване впечатляващо и достоверно.

2. Превключете браузърите

Друг начин за борба с ботнетите е превключването на уеб браузърите.Трябва да се стандартизирате в браузърите, различни от Internet Explorer и Firefox.Тези два браузъра са лесно жертва на хакери и не показват желаните резултати когато са атакувани от ботнетите.Най-добрият вариант е Google Chrome, който няма друга алтернатива.Маците са безопасни от ботнетите статично и Linux е добре да вървим с.

3. Деактивиране на скриптовете

Една крайна, но прекрасна мярка е да изключите изцяло браузърите от скрипта, но това може да потисне производителността на вашите уеб сайтове и уеб приложения. Това не е подходяща възможност за фирми и физически лица, които работят като свободни работници и печелят много от своите уебсайтове.

4. Разгърнете системите за предотвратяване на проникване и откриване на проникване

Друг интересен и полезен начин е да се използват някои системи за предотвратяване на проникване и откриване на проникване. Например, ако устройството ви се разпръсне в Internet Relay Chat, можете да разположите която и да е от двете системи, за да го защитите незабавно. IPS следи поведението на устройството ви и посочва неприятните HTTP атаки, което означава, че разгръщането на двете системи може да бъде от полза за вас и вашето устройство.

5. Защитете генерираното от потребителите съдържание

Важно е да защитавате редовно генерираните от потребителите си съдържание, така че да не стават жертва на онлайн програмистите за злонамерен софтуер. Дан Хъбард, президентът на Websense, казва, че един от основните проблеми на създадените от потребителите сайтове е феноменът Web 2.0.

6. Използвайте средствата за отстраняване

Ако машината ви е заразена, трябва да използвате инструментите за възстановяване. Фирми като Symantec използват тези инструменти редовно, тъй като те помагат за откриването и почистването на всички видове руткитове и ботнети. Ако направите това, можете да изберете кой трябва да посети сайта Ви и кой не трябва. Това в крайна сметка ще подобри общото качество на уебсайта Ви и ще попречи на системата от инфекции на rootkit и ботнет.

November 29, 2017