Back to Question Center
0

Семалт Съвети за това как да използвате и управлявайте курса си Уики

1 answers:

Като единствен хранилище, Wiki допринесе в голяма степен за успеха на образователния сектор в много страни. Уикис дава възможност на учителите и студентите да редактират, да получат достъп и да споделят съвместна информация относно образователните курсове. Всеки курс се състои от уики, който бързо се настройва и модифицира, за да отговаря на различни курсове, налични в образователния сектор.

Макс Бел, Семалт експерт обяснява, интегрална роля за подобряване на връзката между учениците и учителите - commercial appraisers. Учените се застъпват за използването на учебния уики в училищата, тъй като спомагат за гладкото протичане на учебната програма. Ето типичните дейности, изпълнявани от учебния уики:

 • Споделяне и предоставяне на често задавани въпроси и събиране на нови
 • Споделяне на указания и инструкции в началото на курса
 • Предоставяне и анализ на указанията за инсталиране на съответния софтуер
 • Събиране на предложения за подобряване на подробностите за курса

Практиката за събиране, споделяне и редактиране на уики статии помага предимно при съставянето на информация в хранилището. Редактираният доклад служи като източник на човешко знание за други членове на екипа и учениците. Упражняването на споделянето и анализа на често задавани въпроси насърчава работата в екип и разработването на бъдещи курсови проекти .

Съвети за това как да управлявате курсовата ви Wiki

Управлението на курса ви води до пълна ангажираност и отдаденост. Ето съвети как ефективно да боравите с уикито:

 • Посочете и определете различни роли, които да бъдат изпълнявани от различни хора. Например, когато става дума за изтриване на уики статии, нека това да бъде ролята на курсовия персонал, но не и на учениците..
 • Посочете частите, които изискват съвместната работа на учениците, за да се избегне объркване. Учениците трябва да получат ролята на редактиране и създаване на статии за уики
 • .
 • Бъдете точни по отношение на предназначението на частите от вашата уики. Ако някои от вашите части от урока за курсове са предназначени за разпространение на данни и информация, ограничавайте вашите ученици да имат достъп до елементите
 • .

Учителят изпълнява различни задачи и роли в учебния уики. Ето типичните функции, които се изпълняват от персонала на курса за управление на уики:

 • Възстановяване и запазване на изтрити Wiki

Когато поддържате учебната си уики, избягвайте да изчиствате статия, която може да бъде използвана за бъдещи справки. След изваждането на материала остава видима връзка, където е създадена. За да възстановите член на Wiki, кликнете върху бутона "Възстановяване", който се показва на екрана ви.

 • Изтриване на член на Wiki

Членовете на курса могат да изтриват само уики статии с разрешение да редактират статията. За да изтриете статия от урока си в Wiki, отворете статията, която искате да изтриете, и кликнете върху бутона "Редактиране". Превъртете надолу и кликнете върху "Изтриване на статията" и изберете "Да", за да потвърдите изтриването на дадена статия.

 • Контрол на достъпа до учебна Wiki

Потребителите могат да контролират достъпа до учебния уикит чрез въвеждане на настройки за разрешения на дадена статия или чрез заключване на наличните статии. За да контролирате достъпа, отворете "Настройки" и кликнете върху "Разширени настройки". Промяна на достъпа до Wiki на курса, като позволява на обществените екипи да имат достъп до уики .

 • Засяване и заключване на Wiki Статия

За да получите валидни резултати от вашата Wiki курс, създайте няколко статии, които да представят своя курс. Осигурете връзки към централното си парче и често задавани въпроси за всеки раздел, който трябва да бъде покрит.

November 29, 2017