Back to Question Center
0

Семант Експерт: Ръководство за WordPress Plugin

1 answers:

Plugins са тези PHP кодови фрагменти, които добавят функционалност към вашия уеб сайт. За аматьорски програмисти хората използват тези кодове, за да добавят функциите на текущата си тема, без да е необходимо да променят основния код на темата. Приставките помагат при създаването на персонализирани публикации, управлението на записите в базата данни, проследяването на статиите ви, както и добавянето на елементи към "сървъра" CDN. Например, лицата, работещи с уеб сайтове на Amazon Affiliate eCommerce, имат потенциала да се възползват от тези функции - bride made to order. В някои ситуации може да ви е необходима лична приставка, която да ви накара да разрешите уникалната нужда от вашия сайт.

Темата модифицира оформлението и външния вид на даден сайт, плъгините подобряват функционалността им. Темите изпълняват функциите си в папката files.php. С плъгините можете да поставите един в папката ви с приставки. Човек с основни познания за файловата система WordPress и PHP кодирането може да създаде персонализиран плъгин. В тази статия за SEO можете да научите как да направите своя плъгин.

Andrew Dyhan, водещ специалист в Semalt , уверява, че за да използвате приставка, първо трябва да го качите и активирате .

Как работят WordPress плъгините

Plugins са прости PHP фрагменти. Точно като темите, това са PHP файлове, които се намират някъде в директорията на уебсайта Ви. За да направите приставка, трябва да преминете към папката wp-content / plugins. От тук създайте име на папка и поставете PHP файл в него. Всички тези елементи трябва да притежават подобно име. От тук можете да направите първата си приставка за WordPress.

Плъгинът изисква заглавка. Глава е първата част от приставката. Тя съдържа специална информация като името на автора, версията, името и описанието на приставката. С помощта на текстов редактор можете да добавите кодове и фрагменти към уебсайта си в WordPress. Например ако приемем, че нашата приставка е името "Нашият примерен приставка", можете да използвате кода:

Име на плъгин: Нашият примерен пример

URI Plugin: http: // Our-Sample-Plugin.com

Описание: приставка за тестване как е направено

Версия: 1..2

Автор: Г-н Plugin

URI на автора: https://oursampleplugin.com

Лиценз: GPL2

Тази приставка е пълна. Активирането му в базата данни на уебсайта ви е възможно. Въпреки това, тя не съдържа никаква функция върху него. Следователно, тя не може да постигне никаква особеност. Трябва да добавите линии на функция на този плъгин, за да работи. В програмирането ви в бекенда можете да добавяте кодови фрагменти в тялото си и да направите тази добавка да изпълнява определена роля на уебсайта Ви. Например, може да искате тази приставка да може да изтегля изгледи. В този случай приставката ви може да изглежда така:

/ *

Име на плъгин: Нашият примерен пример

URI Plugin: http: // Our-Sample-Plugin.com

Описание: приставка за тестване как е направено

Версия: 1.2

Автор: Г-н Plugin

URI на автора: https://oursampleplugin.com

Лиценз: GPL2

* / функция awepop_get_view_count {

глобален $ пост;

$ current_views = get_post_meta ($ post-> ID, "awepop_views", true);

($ Current_views) ИЛИ празни ($ current_views) OR! Is_numeric ($ current_views)) {

$ current_views = 0;

}

връщане на $ current_views;

}>

Това е пълна WordPress плъгин, който може да извлича и показва страници. Няма ограничение на команди за функциите, които можете да добавите към плъгин. И накрая, трябва да качите и инсталирате плъгина си в WordPress. От тук можете да активирате приставката си за WordPress.

November 29, 2017