Back to Question Center
0

Сималт Исламабад Експерт описва Топ 10 ботове, които трябва да знаете за

1 answers:

Botnets и ботове са свързани с хакери и киберпрестъпници, които крадат данните, номерата на кредитни карти и самоличността на потребителите в интернет. Ботовете често служат и за положителни цели, а отделянето на лоши ботове от добри ботове може да промени начина, по който ще защитите сайта си и ще гарантирате, че той получава качествен трафик от търсещата машина . Почти всички добри ботове са роботите, изпратени от Google, Bing и Yahoo, за да индексират съдържанието на социалните медийни платформи и техните резултати от търсенето. Ако искате добрите ботове да посетят сайта ви, трябва да знаете всичко за тях - free online vector logo maker. Те със сигурност ще ви донесат повече печалба и успех и закриването им може да унищожи класирането на сайта Ви в интернет. В същото време трябва да обърнете внимание на спирането на лошите ботове.

Майкъл Браун, водещ специалист от Семалт , обсъжда тук най-добрите ботове, които трябва да знаете.

1. Googlebot

Това е бот за уеб обхождане на Google и често се счита за паяк. Googlebot използва алгоритмична процедура и определя кои сайтове и блогове са готови за обхождане. Той извлича всеки отделен сайт въз основа на оформлението и качеството на текста. Процедурата за обхождане на Googlebot играе със списък от URL адреси на уеб страници, генерирани от други процедури за обхождане, и се допълва с данните от Sitemap, предоставени от уеб администраторите. Той разумно установява връзки в уеб страниците като HREF и SRC и ги добавя към своя списък с индексирани страници .

2. Baiduspider

Baiduspider е роботът на известна китайска търсачка, китайски Baidu. Това е водеща търсачка на Китай за аудио файлове, снимки и блогове.

3. MSN Bot / Бингбот

Този робот или бот за обхождане на уеб се използва от Майкрософт и събира информация от уебсайтовете за изграждането на индекса, който може да се търси, за търсещата машина на Bing.

4. Yandex Bot

Bot на Yandex е бот или crawler на търсачката на Yandex..Yandex е известна руска компания, която управлява една от най-добрите и най-големи търсачки в Русия с над 60% пазарни дялове в тази страна. Yandex се класира като петата най-добра търсачка в света и има повече от 130 милиона търсения всеки ден от септември 2017 г. и повече от 23 милиона посетители.

5. Soso Spider

Soso.com е друга китайска търсачка. Тя е собственост на Tencent Holdings Limited, компания, известна със създаването на QQ. До 2015 г. Soso е класиран като 35-ият най-добър и най-посещаван сайт в света и 12-ият най-добър сайт на Китай, а класирането е актуализирано от Алекса. Soso получава повече от 21,063,490 показвания на страници дневно.

6. Exabot

Exabot е известен уеб робот на Франция, основан през 2000 г. от Dassault Systèmes. Този пионер в търсачките стои зад различни мегабайтови технологични проекти. ExaLead ни предоставя точна и полезна информация от интернет.

7. Сого паяк

Sogou.com е още една китайска търсачка, създадена през август 2010 г. Понастоящем нейният ранг е 121 в класацията на Alexa в Интернет. Sogou ни предоставя индексът на повече от десет милиарда уеб страници.

8. Google Plus Share

Google Плюс ни позволява да споделяме препоръките с нашите приятели, членове на семейството и други хора по света чрез търсенето с Google. Неговият бутон помага да се инициализират способностите на Google за споделяне и ни дават начини да дадем на посетителите си нещо, което да се изуми.

9. Facebook външен удар

Facebook позволява на хората да изпращат връзки на полезно и информативно съдържание на своите приятели в социалните медии. Системата му функционира чрез временни показвания на снимки и подробности за уеб съдържанието, като заглавия на страници, URL адреси, видеоклипове и изображения. Системата Facebook може лесно да изтегли информацията, след като потребителят предостави връзките.

10. Google Feedfetcher

Google го използва за захващане на Atom и RSS емисиите, когато хората ги добавят към Google Reader и началните страници на Google. Feedfetcher събира и опреснява емисиите, стартирани от потребителя, и не ги обхожда в търсенията на Bing и други услуги на Google.

November 29, 2017