Back to Question Center
0

Смалт предупреждава за малтретиране на

1 answers:

Malware или злонамерени компютърни кодове са били наоколо повече от 40 години, но използването им за създаване на нещо организирано ни напомни, когато ботнетите бяха въведени преди около десет години. Ботнетите са отговорни за някои скъпи инциденти по сигурността в интернет и са заразили голям брой компютърни и мобилни устройства. Всеки месец много компютри се заразяват с ботнети, които са склонни да затворят тези устройства надолу.

Артем Абгариан, водещ специалист в Семалт , обяснява в статията какъв е злонамереният софтуер за ботнет, как се разпространява и работи

- wohnungen raum zürich.

Терминът "ботнет" се състои от две различни думи - "net" и "bot". Ботнет е група от заразени компютри, които изпълняват множество задачи, според поръчките или исканията на botmasters. Всеки втори компютър е вероятно да стане ботнет, тъй като мерките не са предприети и не сте инсталирали анти-злонамерен софтуер. Ботните са групи и огромни колекции от системи, свързани помежду си чрез централизирана мрежа или операционна система. Хората, които оперират или пишат злонамерен софтуер, не могат да се регистрират на всички устройства, но определено могат да контролират действията си.

Как да разбера дали моят компютър е част от ботнет?

Лесно е да откриете дали компютърът ви е част от ботнета и можете също да оцените въздействието му върху производителността на вашето устройство. Когато компютрите станат част от ботнета, те функционират бавно и не действат според инструкциите ви..Освен това, уебсайтовете не се зареждат правилно и операционните системи са претоварени с много заявки. Такова поведение се вижда от потребителите, за да им каже, че са налице ботнетите. Те могат или не могат да ви уведомяват за присъствието си, защото ботнетите обикновено работят тихо.

Как работят ботнетите?

Както вече описахме, ботнетите са инструктирани да изпълняват определени задачи. Те са основно отговорни за кражбата на лична информация, например данни за кредитната карта, и може да не са видими за потребителите поради тихото им поведение. Ботнетът се използва главно от злонамерени актьори, известни също като botmasters. Сървърът за командване и контрол има за цел да свали ботнетите.

Рисковете за бизнесмените и домашните потребители:

Рисковете, свързани с ботнетите, са същите като рисковете от злонамерени програми и подозрителни дейности в интернет. Например, ботнетите са предназначени да откраднат вашата лична информация и да имат достъп до данните на вашата кредитна карта. Те също така получават достъп до вашите интелектуални свойства, чертежи и пароли и понякога ви принуждават да кликнете върху връзките им към партньорски уеб сайтове. Трябва да разберете, че след като компютърът Ви бъде заразен, той повече няма да действа като ваши изисквания, а ще изпълнява задачите, зададени от хакера.

Линията между корпоративните и персоналните компютри е неясна. Всички ние можем да бъдем жертва на злонамерен софтуер за бот и единственият начин да се отървем от тях е инсталирането на анти-злонамерени програми. Идентифицирането и спирането на зловреден софтуер от тип "бот" е всичко, от което се нуждаете, за да гарантирате безопасността си онлайн. От технологична гледна точка, ботнетите могат да бъдат спирани с анти-злонамерен софтуер или антивирусни програми. Можем да спрем инфекциите в мрежовия трафик и да се отървем от тях скоро.

November 29, 2017