Back to Question Center
0

Смалт: Съвети за защита от бутне. Как да останете в безопасност?

1 answers:

Rootkit е софтуер, който е скрит и инсталиран на компютър или мобилно устройство без ваше знание. Вероятно е да зарази голям брой програми и файлове и да се инсталира автоматично от нападателите. Те се възползват от уязвимостите на компютъра ви и ви убеждават да изтеглите странни програми и инструменти - camara profesional nikon precios colombia.

Артем Абгарян, водещ експерт от Семалт , уверява, че руткитките не винаги са опасни, но могат да скрият всички злонамерени действия, затова трябва да се отървете от тях възможно най-скоро. Понякога нападателите имат достъп до чувствителната информация и открадват подробностите за кредитната карта с помощта на руткитове. Те редовно следят действията на потребителя, изпълняват различни опасни функции и променят програмите си, без да бъдат откривани от никого.

От друга страна, ботнетите са огромна мрежа от компрометирани или заразени компютри. Те разработват големи и малки бот мрежи и изпълняват различни задачи. В контекста на "бот", ботовете се отнасят към компютъра и мобилните устройства, които не могат да изпълняват функциите си правилно и се контролират от хакерите. Атакуващият придобива контрол над вашето устройство, като го заразява с вирус, злонамерен код или злонамерен софтуер, който атакува машината ви на редовни интервали от време. Компютърът скоро става част от ботнет мрежата и не функционира нормално. Ботнетите често се използват за извършване на редица злонамерени действия, разпространяващи вируси и спам и атакуват различни нови устройства.

Защо са rootkits и botnets значителни заплахи?

Основният проблем с ботнетите и руткитите е, че те остават скрити и изпълняват мълчаливо своите функции. Въпреки че ботнетите не винаги са скрити, rootkits никога не се показват на вашата компютърна система..Понякога rootkits и botnets остават неоткрити до или докато устройството ви не е напълно повредено. Те тихо изпълняват функциите си и автоматично инсталират други злонамерени програми на вашето устройство. Тъй като те са трудни за откриване, нападателите могат лесно да използват ботнет и руткитове, за да променят и да имат достъп до вашата лична информация. Те атакуват широк кръг от компютри и извършват различни престъпления с тези ботове, които остават скрити в компютъра и мобилните ви устройства. С няколко заразени компютъра нападателите лесно могат да увеличат обхвата на своите престъпления и да окажат влияние както върху малките, така и върху големите организации.

Какво можем да направим, за да се предпазим?

Ако търсите надеждни практики за сигурност, можете да следвате тези стъпки и да намалите риска от заразяване или компрометиране на компютрите.

1. Поддържане и използване на антивирусни програми:

Антивирусните програми или софтуер са задължителни и трябва да ги инсталирате възможно най-скоро. Те помагат да разпознаете и защитите компютъра или мобилното си устройство от известните вируси и злонамерен софтуер. Лесно можете да откриете зловреден софтуер и вируси и да им попречите да причиняват сериозни проблеми за вас. Тъй като нападателите непрекъснато пишат нови кодове за вируси, важно е да се актуализират дефинициите и антивирусните програми. Вие също трябва да инсталирате анти-rootkit и anti-bot програми на вашето устройство.

2. Инсталирайте защитните стени

Трябва да инсталирате защитните стени, които ви помагат да предотвратите няколко вида инфекции и да блокирате злонамерения трафик, преди да го повредите. То ограничава трафика и може да изпълнява функциите си на всички операционни системи. Уверете се, че редовно актуализирате защитната стена.

3. Използвайте силни пароли

Трябва да изберете силни пароли, така че нападателите да не могат да ги познаят на всяка цена. Използвайте различни думи и комбинирайте номера и азбуки, докато създавате парола. Често трябва да променяте паролата, за да гарантирате безопасността си в интернет.

November 29, 2017